Sjajna pica sa šampinjonima i praškom šunkom
Pripremite omiljeni italijanski specijalitet prema novom receptu...
Sastojci:
- 250 g brašna za testeninu
- 1/4 svež kvasac
- 0,5 dl mleka
- so
- šećer
- 2 kafene kašičice maslinovog ulja
- kečap
- paradajz sok
- origano (svež)
- cimet
- beli luk
- šećer
- so
- maslinovo ulje
- 100 g praške šunke
- 100 g svežih šampinjona
- 100 g gaude ili edemara
- 3-4 kom zelenih maslina
Priprema:
U mlakom mleku sa malo šećera rastvorimo kvasac. Kada kvasac nadođe pomešamo ga sa brašnom, solju, uljem, pa mesimo ručno i dodajemo vodu po potrebi, dok testo ne bude dovoljno meko da se sa njim radi. Nauljimo ruke i testo stavimo u okrugli kalup za torte i razvučemo da ivice budu deblje.
Kečap:
Prokuvati paradajz sok, dodati sve sastojke po ukusu i ostaviti da se kuva par minuta da ispari voda i da se zgusne. Testo premažemo kečapom, poređamo šunku, masline tanko sečene, pečurke tanko sečene, posolimo i prelijemo sa još malo kečapa i stavimo da se peče u predhodno zagrejanu rernu dok ne dobije lepu boju.
Pre nego dobije savršeno pečenu boju posuti picu sa sirom i vratiti u rernu na minut-dva.
NAPOMENA: Pica se peče na 500 stepeni, ali pošto kućne rerne to ne mogu, pecite na maksimumu koji može vaša rerna.
(Telegraf.rs)
Video: Kamaline pristalice cekaju u redovima da udju u kampus. Za to su dobili posebne dozvole
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.