Savijača sa svežim kravljim sirom i šunkom
≫
Sastojci za 6 osoba:
- 500 g lisnatog testa
- 2 jaja
- 250 g svežeg kravljeg sira
- 200 g kuvane šunke
- 1 svežanj peršuna
- 2 listića bosiljka
- 1/2 svežnja vlašca
- 1 čen belog luka
- so, biber
- 1 žumance za premaz
Priprema:
Očistite beli luk i pomešajte ga sa začinskim biljem i u to dodajte oceđeni sir. Zatim dodajte narezanu šunku, so, biber, pa nanesite na razvijeno testo. Savijte, premažite žumancetom i pecite na 180°C pola sata. Kada se ispeče i prohladi izrežite je i poslužite, uz hladan jogurt ili kiselo mleko.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.