Jordanska rolovana jagnjetina sa suvom slaninom

 
 ≫ 
  • 9

Probajte ovaj fantastičan specijalitet!

Sastojci:

- 1,5 - 2 kg jagnjećeg ili ovčijeg buta

- 1 manja glavica kelja

- 1 kašika senfa

- 200 g suve slanine

Priprema:

But oprati hladnom vodom, pažljivo izvaditi kosti, i iseći tako da nastane veliki komd za rolovanje. Kelj narezati na tanke trakice i blanširati pa isprati hladnom vodom. Slaninu narezati na tanke trakice, a jagnjetinu premazati senfom sa unutrasnje strane, naređati slaninu, pokriti blanširanim keljom i zarolati. Vežite kuvarskim koncem da se ne otvori. Stavite u posudu za pečenje, ubacite jednu kašiku svinjske masti ili ulja i jednu času vode. Uključite rernu na 180° i pecite sledeća 3 do 4 sata. Ako je jagnjetina onda tri - a za ovčetinu četri.

Kada je meso pečeno, izvadite i rerne, skinite poklopac, pojačajte temperaturu na 250°C i vratite još 5 do 10 minuta, samo da se uhvati korica. Sada izvadite meso iz posude, najbolje u aluminijumsku foliju zamotate i ostavite 10 min da se odmori isecite na kriške i posluzite sa krompirom.

(Telegraf.rs)

Video: Jake policijske snage obezbeđuju Univerzitet Hauard

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jugoslav

    2. maj 2017 | 22:18

    Ajdeeee! Nisam znao da je slanina specijalitet u Jordanu!

  • lavica

    3. maj 2017 | 15:26

    Sigurno nabavljaju slaninu od nas, dobro je sto ce se "izvoz"povecati.Cuj slanina u Jordanu!

  • Goveđa slanina

    3. maj 2017 | 19:07

    ima na jutjubu kako se pravi govedja slanina... od kad to slanina mora da bude samo od svinje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA