Jordanska rolovana jagnjetina sa suvom slaninom
Sastojci:
- 1,5 - 2 kg jagnjećeg ili ovčijeg buta
- 1 manja glavica kelja
- 1 kašika senfa
- 200 g suve slanine
Priprema:
But oprati hladnom vodom, pažljivo izvaditi kosti, i iseći tako da nastane veliki komd za rolovanje. Kelj narezati na tanke trakice i blanširati pa isprati hladnom vodom. Slaninu narezati na tanke trakice, a jagnjetinu premazati senfom sa unutrasnje strane, naređati slaninu, pokriti blanširanim keljom i zarolati. Vežite kuvarskim koncem da se ne otvori. Stavite u posudu za pečenje, ubacite jednu kašiku svinjske masti ili ulja i jednu času vode. Uključite rernu na 180° i pecite sledeća 3 do 4 sata. Ako je jagnjetina onda tri - a za ovčetinu četri.
Kada je meso pečeno, izvadite i rerne, skinite poklopac, pojačajte temperaturu na 250°C i vratite još 5 do 10 minuta, samo da se uhvati korica. Sada izvadite meso iz posude, najbolje u aluminijumsku foliju zamotate i ostavite 10 min da se odmori isecite na kriške i posluzite sa krompirom.
(Telegraf.rs)
Video: Zlatibor: Sneg pada od podneva, napadalo novih 15 centimetara
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jugoslav
Ajdeeee! Nisam znao da je slanina specijalitet u Jordanu!
Podelite komentar
lavica
Sigurno nabavljaju slaninu od nas, dobro je sto ce se "izvoz"povecati.Cuj slanina u Jordanu!
Podelite komentar
Goveđa slanina
ima na jutjubu kako se pravi govedja slanina... od kad to slanina mora da bude samo od svinje?
Podelite komentar