Japanska supa od lososa sa šargarepom i slatkom paprikom
≫
Sastojci:
- 1 luk
- 2 šargarepe
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- losos
- 1 kašičica slatke paprike
- 2 čena belog luka
- 4 kašike kuvanog paradajza
- 2 lovorova lista
- malo peršuna
- so, biber, začin
Priprema:
Luk izrendati i propržiti na tri kašike ulja. Kad postane staklast dodati izrendanu šargarepu, lovorov list i kuvani paradajz. Malo prodinstati pa dodati ribu. Naliti vode tek da riba ogrezne, znači ne previše. Kuvati na laganoj vatri. Kad je riba kuvana dodati ostale sastojke i pred posluživanje dodati sitno seckan peršun.
(Telegraf.rs)
Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.