Preukusan domaci hleb sa makom i sirom
Sastojci:
- 20 g svežeg kvasca
- 3 dl vruće vode
- 200 g integralnog brašna, pšeničnog
- 35o g brašna tip 500
- 30 g maka
- 1 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 100 g trapista (edamer, gauda...)
Za premazivanje:
- malo belanca
- malo maka
Priprema:
U malu činiju staviti kvasac, dodati vode i rastopiti ga mešajući rukom. U veću činiju staviti brašno, so, ulje i mak, usuti razmućeni kvasac i preostalu vodu, te izraditi testo. Ostaviti oko 45 minuta da naraste. Nakon 45 minuta testo premesiti, dodati tvrdi sir izrezan na kockice, još malo premesiti i oblikovati valjak. Odozgo premazati belancem i dobro posuti makom, pa staviti u kalup i ostaviti da malo naraste.
U međuvremenu zagrejati rernu na 180 stepeni i staviti hleb da se peče oko 45 minuta. Služiti umesto kifli za doručak uz jogurt ili mleko.
(Telegraf.rs)
Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.