Preukusan domaci hleb sa makom i sirom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 20 g svežeg kvasca

- 3 dl vruće vode

- 200 g integralnog brašna, pšeničnog

- 35o g brašna tip 500

- 30 g maka

- 1 kašičica soli

- 1 kašika maslinovog ulja

- 100 g trapista (edamer, gauda...)

Za premazivanje:

- malo belanca

- malo maka

Priprema:

U malu činiju staviti kvasac, dodati vode i rastopiti ga mešajući rukom. U veću činiju staviti brašno, so, ulje i mak, usuti razmućeni kvasac i preostalu vodu, te izraditi testo. Ostaviti oko 45 minuta da naraste. Nakon 45 minuta testo premesiti, dodati tvrdi sir izrezan na kockice, još malo premesiti i oblikovati valjak. Odozgo premazati belancem i dobro posuti makom, pa staviti u kalup i ostaviti da malo naraste.

U međuvremenu zagrejati rernu na 180 stepeni i staviti hleb da se peče oko 45 minuta. Služiti  umesto kifli za doručak uz jogurt ili mleko.

(Telegraf.rs)

Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA