POSNO! Nestvarno ukusno jelo od bundeve

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 6 kašika ulja

- 1 kg bundeve

- 1 glavica sitno seckanog luka

- 4 čena sitno seckanog belog luka

- 2 kašike paradajz pirea

- 1.5 mala kašika soli

- 1/4 male kašike bibera

- 1/4 male kašike tucane ljute paprike

- 1/2 male kašike đumbira u prahu

- 1 mala kašika kurkume u prahu

- 1 mala kašika korijandera u prahu

- 1 mala kašika šećera

- 3 šolje vode(šolja 250 ml)

Priprema:

Bundevu oljuštiti i izrezati na kocke. Propržiti bundevu oko 5 minuta, pa je izvaditi i staviti na stranu. Na istom ulju pržiti luk do zlatno braonkaste boje oko desetak minuta. Zatim dodati beli luk,paradajz pire i začine i propržiti minut-dva.

Dodati vodu i kada počne da vri dodati bundevu i kuvati  Možete poslužiti uz pirinač kao samostalan obrok ili kao prilog uz meso ili piletinu.

(Telegraf.rs)

Video: Muzej grada Beograda otvorio izložbu o nobelovcu Ivi Andriću u Pekingu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA