Sarmice u zelju, s junećim mesom

 ≫ 
  • 3

Sastojci za 4 osobe:

- 5-6 vezica zelja

- 300 g mlevenog junećeg mesa

- 1 glavica crnog luka

- 2 šargarepe

- 1/2 šolje pirinča

- 500 ml juneće supe od 1 kocke

- 2 kašičice aleve paprike

- 1 kašika brašna

- ulje, začin, so, biber

Priprema:

Očišćeno zelje staviti na par minuta u kipuću vodu. Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati narendanu šargarepu. Skinuti sa šporeta pa dodati mleveno meso, očišćeni pirinač, začiniti sa alevom paprikom, biberom, začinom i posoliti, pa uvijati sarmice.

Na dno vatrostalne činije poređajte nekoliko listova zelja i na njih ređajte zavijene sarme. Pomešati supu od kocke, kašičicu aleve paprike i brašno i  prelijte preko sarmica. Ako je potrebno sipati još jednu šolju tople vode. Peći na 180 stepeni oko sat vremena. Služiti uz kiselo mleko.

(Telegraf.rs)

 

Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA