Sarmice u zelju, s junećim mesom
Sastojci za 4 osobe:
- 5-6 vezica zelja
- 300 g mlevenog junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1/2 šolje pirinča
- 500 ml juneće supe od 1 kocke
- 2 kašičice aleve paprike
- 1 kašika brašna
- ulje, začin, so, biber
Priprema:
Očišćeno zelje staviti na par minuta u kipuću vodu. Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati narendanu šargarepu. Skinuti sa šporeta pa dodati mleveno meso, očišćeni pirinač, začiniti sa alevom paprikom, biberom, začinom i posoliti, pa uvijati sarmice.
Na dno vatrostalne činije poređajte nekoliko listova zelja i na njih ređajte zavijene sarme. Pomešati supu od kocke, kašičicu aleve paprike i brašno i prelijte preko sarmica. Ako je potrebno sipati još jednu šolju tople vode. Peći na 180 stepeni oko sat vremena. Služiti uz kiselo mleko.
(Telegraf.rs)
Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
mama
Sarma da al posna
Podelite komentar