Integralni pereci sa susamom
Domaće pecivo je najbolje!
Sastojci:
- mast ili maslac 250 g
- ulje 1 dl
- mleko 2,5 dl
- kvasac 1/2 svežeg kvasca
- brašno oko 800 g (integralno)
- so 1 kašika
- jaje 1 za premazivanje
- susam za posipanje
Priprema:
U većoj posudi pomešajte kvasac, mlako mleko i malo brašna i ostavite da nadolazi. Kad je kvasac uskisao, dodajte so, ulje i razmekšanu masnoću (ne topljenu) pa sve dobro sjedinite. U masu postepeno dodajte brašno i nastavite da mutite dok ne dobijete meko testo (nemojte potrošiti čitavu količinu brašna). Pospite brašnom, posudu pokrijte krpom i ostavite da nadolazi oko 30 minuta.
Radnu površinu pospite brašnom i izručite testo. Nastavite da radite testo rukama i postepeno dodajte brašno. Masa mora da bude glatka i ne sme da se lepi za ruke i površinu. Formirajte loptu, pospite radnu površinu i testo brašnom i razvijte koru debljine 0,5 cm. Modlom vadite perece i redajte ih u pleh obložen pek-papirom. Jaje i prstohvat soli umutite i premažite svaki perec. Pospite susamom, kimom ili makom.
Pećnicu zagrejte na 200 stepeni i pecite perece 15-20 minuta (dok ne porumene). Umesto modlom testo možete seći na trake i praviti različite forme po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Šarac: U pojedinim delovima Valensije nema ni vode ni hrane, saobraćajna infrastruktura je razorena
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.