Slatko-kisela svinjetina na kineski način
Ljubitelji kineske kuhinje, pripemite se za spektakl!
Sastojci za 4 osobe:
- 700 g svinjetine
- 3 zelene paprike
- 2 veće šargarepe
- ¼ glavice celera
- 4 koluta ananasa narezan na komadiće
- 1 luk
- 2 jaja
- 3 kašike belog vina
- 3 kašike soja sosa
- gustin
- 6 kašika jabukovog sirćeta
- 6 kašika šećera
- 2 kašike kečapa
- 1 dl vode
Priprema:
Napravite pac za svinjetinu - umutitete 2 jaja, stavite 2 kašike belog vina, 1 kašiku soja sosa, soli, bibera i izmešajte. U to dodajte svinjetinu narezanu na komadiće. Kada ste promešali, dodajte dovoljno gustina da bude malo gusto i lepljivo. Stavite 15 minuta na stranu te nakon toga pecite u dubokom ulju 5-10 min. Ispečene komade stavite sa strane da se ulje ocedi.
Napravite slatko kiseli umak - u jednu posudu stavite sledeće sastojke: - 6 kašika sirćeta i 6 kašika šećera, 2 kašike soja sosa, 2 kašike kečapa i 1 dl vode pa promešajte. Nakon toga izdinstajte luk, ubacite šargarepu i celer, nakon par minuta ubacite i papriku i malo dinstajte. Kada je počelo opuštati sokove u to sve ubacite slatko kiseli umak, a kada počne ključati smanjite temperaturu i ubacite svinjetinu i ananas unutra.
Mešajte 5-10 min na niskoj temperaturi te ubacite na kraju smesu od 2 kašike gustina i vode. Kad se počne lepiti gotovo je. Poslužite uz pirinač.
(Telegraf.rs)
Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.