Empanade - još jedan neodoljivi ukus španske kuhinje
Sastojci:
- 2 šoljice brašna
- ½ kašičice soli
- malo šećera
- 1 žumance
- ½ šoljice vode
Fil:
- luk
- mlevena svinjetina
- crvena paprika
- ljuti feferoni
- paradajz sos
- beli luk
Priprema:
Za testo:
Izmešajte brašno, so i šećer i u sredini napravite rupu u koju dodate žumance i vodu. Mesite dok testo ne bude meko i glatko. Premažite uljem i ostavite da odstoji oko 40 min. Testo razvijte i čašom oblikujte krugove koje punite filom, preklopite i pritisnete ivice viljuškom. Posle toga možete ih staviti u tepsiju, premazati ih maslacem i peći dok ne porumene.
Za fil:
Propržite luk, meso, papriku, feferone i beli luk. Zalijte paradajz sosom i kratko prodinstajte. Ako je preretko dodajte malo gustina. Fil možete praviti i po svojoj želji i ukusu, od šunke i sira do spanaća. Poslužite dok su tople uz sos po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: Ovako se Miša Majtan pripremao za plivanje za časni krst
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Argentina
Empanada je samo jedna...Argentinska!!! Empanada es Aergentina
Podelite komentar