Makarone zapečene sa sirom i šampinjonima
Sastojci:
- 200 g makarona
- 200 g šampinjona
- 100 g sira, trapist, izrendan
- 2-3 mlada luka, crnog (sa zelenim delom)
- 1 praziluk
- 1 luk
- 2 paradajza
- 2 dl kisele pavlake
- 1 jaje
- maslinovo ulje
- so, biber, list bosiljka, list peršuna
Priprema:
Povrće iseckati na sitne komade, isto i šampinjone. Na malo maslinovog ulja, prodinstati svo povrće i šampinjone. Začiniti gore navedenim začinima. Makarone skuvati “al dente”, u posoljenoj vodi, zatim ih procediti. U skuvane makarone umešati dinstano povrće i šampinjone.
U sve umešati prethodno sitno rendan trapist sir. Vatrostalnu posudu premazati uljem i sipati tako pripremljene makarone, pa peći na 200°C oko 10 min, uz povremeno mešanje, tj prevrtanje testenine. Makarone će na ovaj način igubiti preostalu vodu i postati fine.
U kiselu pavlaku dodati umućeno jaje i time preliti makarone. Vratiti u rernu da se malo preliv zapeče, par minuta. Poslužiti sa posutim svežim, isečenim listićima bosiljka i listićima peršuna. Može se jesti kao glavno jelo ili kao hladno predjelo, kada se fino iseče na male kocke.
(Telegraf.rs)
Video: Ovako se Miša Majtan pripremao za plivanje za časni krst
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Gorgeous
Jasno vam je da su na slici taljatele a ne makarone i da to nije isto
Podelite komentar