Pirinač s kobasicama i jajima - ili, iskoristite pirinač od prethodnog dana
Potrebno je:
- preostali pirinač od jurašnjeg ručka
- 3 komada jaja
- 2 supene kašike ulja
- 2 supene kašike sitno seckanog ili rendanog đumbira
- 2 kašike sitno seckanog crnog luka
- malo seckanog belog luka
- 2 kašike soja sosa
- so i beli biber po ukusu
- 1 kobasica ili malo slanine
Priprema:
U veći teflonski tiganj ili kineski vok stavite ulje da se zagreje pa dodajte umućena jaja da se meko isprže pa izvadite ih iz tiganja. Dodajte još malo ulja pa propržite na kratko đumbir, beli i crni luk i naseckanu kobasicu ili slaninu iseckanu na kockice. Pirinač od predhodnog dana može i stariji vlažnim rukama promešajte da se zrna odvoje i stavite u tiganj da se prži.
Dodajte jaja i mešajte dok se jaja ne usitne. Dodajte soja sos i beli biber. Posolite po ukusu i sklonite sa vatre. Ko voli, preko pirinča može da se doda jaje “na oko”.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Viktor. Troicki.
Reception
Podelite komentar