Tatar biftek - za sve one sa istančanim ukusom
Sastojci 4 osobe:
- ½ kg finog bifteka
- 3 kašike senfa
- 3 žumanca
- 1 dl maslinovog ulja
- sok od 1 limuna
- malo kima
- malo ljute mlevene paprika
- malo bibera
- 1 kašika kečapa
- 1 kašika vorčester sosa
- 2 kisela krastavca
- malo kapara
- 1 čašica konjaka
- so i sveže samleven biber
Priprema:
Sveži biftek pažljivo očistiti od žilica i masnoće i jako oštrim nožem iseckati što je moguće sitnije. Ostale sastojke, isto tako, što više usitniti i sve dugo mešati i mesiti. Podeliti na 4 polulopte i staviti na tanjr.
Možete dekorisati sa listovima zelene salate, pa poslužiti uz topli tost premazan maslacem. Takođe, možete na vrh svake kugle “ugnezditi” sveže žumance, pa poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: Đukić Dejanović: Raspust za osnovce i srednjoškolce od 24. decembra do 20. januara
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Killi
Pih
Podelite komentar
Sara
Jako volim tartar biftek, odavno sam naucila da ga pravim ny mnogo jednostavniji nacin, koji je meni najbolji. Sastojci su biftek, malo soli, bibera, zumance, ulje i 1cep konjaka. Ne stavljam ni luk, niti senf, koji oksidiraju, pa tartar potamni. Ukusi su razliciti, postoje varijante, ali ovo ij odlican osnovni recept
Podelite komentar
Jeca
Zaobidjite sirovo meso. Parazite necete zaobici...
Podelite komentar