Tatar biftek - za sve one sa istančanim ukusom

 ≫ 
  • 5

Sastojci 4 osobe:

- ½ kg finog bifteka

- 3 kašike senfa

- 3 žumanca

- 1 dl maslinovog ulja

- sok od 1 limuna

- malo kima

- malo ljute mlevene paprika

- malo bibera

- 1 kašika kečapa

- 1 kašika vorčester sosa

- 2 kisela krastavca

- malo kapara

- 1 čašica konjaka

- so i sveže samleven biber

Priprema:

Sveži biftek pažljivo očistiti od žilica i masnoće i jako oštrim nožem iseckati što je moguće sitnije. Ostale sastojke, isto tako, što više usitniti i sve dugo mešati i mesiti. Podeliti na 4 polulopte i staviti na tanjr.

Možete dekorisati sa listovima zelene salate, pa poslužiti uz topli tost premazan maslacem. Takođe, možete na vrh svake kugle “ugnezditi” sveže žumance, pa poslužiti.

(Telegraf.rs)

Video: Đukić Dejanović: Raspust za osnovce i srednjoškolce od 24. decembra do 20. januara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Killi

    19. februar 2017 | 14:12

    Pih

  • Sara

    19. februar 2017 | 17:58

    Jako volim tartar biftek, odavno sam naucila da ga pravim ny mnogo jednostavniji nacin, koji je meni najbolji. Sastojci su biftek, malo soli, bibera, zumance, ulje i 1cep konjaka. Ne stavljam ni luk, niti senf, koji oksidiraju, pa tartar potamni. Ukusi su razliciti, postoje varijante, ali ovo ij odlican osnovni recept

  • Jeca

    6. mart 2017 | 18:45

    Zaobidjite sirovo meso. Parazite necete zaobici...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA