Kako se peku sitni kolači?
Ako u recpetu nije napisana temperetura na kojoj se peku kolačići - ništa strašno. POstoje neke opšta pravila kojih možete da se držite...
- Sitni kolači se najčešće peku na temperaturi od 180°C do 200°C.
- Izuzetak su princes-krofne i kolači od lisnatog testa, kao što su paštetice, salčići i slično, koje se moraju staviti u zagrejanu rernu i to na 250°C.
- Isto tako, kiflice od oraha i puslice od belanaca, kao i ostali kolači, koje treba više sušiti nego peći, stavljaju se u rernu zagrejanu na 100 do 150°C.
Ono što je zgodno kod ovakvih kolača je što su mali i ima ih puno, pa kad pomislite da su gotovi - lako to možete da proverite: jednostavno pojedite jedan!
Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:
(Telegraf.rs)
Video: Petar Benčina igra lik Bogdana: Glumac o filmu "Volja sinovljeva", saradnji sa bratom Igorom
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.