Kupite najobičniji kukuruz kokičar i sami napravite kokice iz mikrotalasne!
Ne morate da kupujete već spakovane i začinjene kokice. One obično imaju puno soli i skuplje su. Sve ovo možete i sami! Potrebna vam je samo obična papirna kesa.
Sastojci:
- ¼ šolje kukuruza za kokice
- po ukusu soli
Priprema:
U papirnu kesu stavite kukuruz , pa presavijte 3-4 puta na vrhu i zavrnite ćoškove (napravite im "uši"), da se ne otvori. Stavite je uspravno u mikrotalasnu, i podesite vreme na minut i dvadeset sekundi.
Kada je gotovo, posolite po ukusu. Kokice na ovaj način se lako prave, a nemaju ni razne nepotrebne dodatke. Nema ni šerpe koja posle mora da se riba.
SAVET: Na isti način možete da stavite kokice i u staklenu činiju i poklopite tanjirom, pa ih takođe ispucate u mikrotalasnoj. Ovaj način zateva nešto više vremena nego pečenje u papirnatoj kesi.
(Telegraf.rs)
Video: Predstavljena knjiga "Smej se ako imaš zube" Zite Rucke
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
James
Ne ne ne. Ovako ce da se iskoka oko 30%. Recept je sledeci. Kokice u neku ciniju,preliju se sa mezavinom soli i zejtina. Odstoje u zejtinu 1minut. Onda se visak zejtina iscedi i tek tad ide u papirnu kesu. Najbolje je da se kesa polozi na bok i zalepi krep trakom. Vreme 3minuta. Isto kao i kokice za mikrotalasnu. To je to i provereno radi. 95%
Podelite komentar
ZVEZDA
E ne komplikujte , duboka serpa, kokicar da pokrije dno, posoliti i preliti ulje da sve prekrije, poklopiti i za pet min.sve se iskokalo. Mikrotalasna je i onako nezdrava. Cao!
Podelite komentar