Kupite najobičniji kukuruz kokičar i sami napravite kokice iz mikrotalasne!

 ≫ 
  • 2

Ne morate da kupujete već spakovane i začinjene kokice. One obično imaju puno soli i skuplje su. Sve ovo možete i sami! Potrebna vam je samo obična papirna kesa.

Sastojci:

- ¼ šolje kukuruza za kokice

- po ukusu soli

Priprema:

U papirnu kesu stavite kukuruz , pa presavijte 3-4 puta na vrhu i zavrnite ćoškove (napravite im "uši"), da se ne otvori. Stavite je uspravno u mikrotalasnu, i podesite vreme na minut i dvadeset sekundi.

Kada je gotovo, posolite po ukusu. Kokice na ovaj način se lako prave, a nemaju ni razne nepotrebne dodatke. Nema ni šerpe koja posle mora da se riba.

SAVET: Na isti način možete da stavite kokice i u staklenu činiju i poklopite tanjirom, pa ih takođe ispucate u mikrotalasnoj. Ovaj način zateva nešto više vremena nego pečenje u papirnatoj kesi.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljena knjiga "Smej se ako imaš zube" Zite Rucke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • James

    16. februar 2017 | 10:25

    Ne ne ne. Ovako ce da se iskoka oko 30%. Recept je sledeci. Kokice u neku ciniju,preliju se sa mezavinom soli i zejtina. Odstoje u zejtinu 1minut. Onda se visak zejtina iscedi i tek tad ide u papirnu kesu. Najbolje je da se kesa polozi na bok i zalepi krep trakom. Vreme 3minuta. Isto kao i kokice za mikrotalasnu. To je to i provereno radi. 95%

  • ZVEZDA

    14. april 2017 | 23:05

    E ne komplikujte , duboka serpa, kokicar da pokrije dno, posoliti i preliti ulje da sve prekrije, poklopiti i za pet min.sve se iskokalo. Mikrotalasna je i onako nezdrava. Cao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA