Pačetina u sosu od meda, sa lukom i jabukama
Sastojci:
- 1 kom pačećih prsa
- 1 luk srednje veličine
- 1 kašika meda
- 1 jabuka (kiselija)
- 1 dl soka od pomorandže
- 50 g maslaca
- 1 kašika konjaka
Priprema:
Jabuku oljuštiti, prepoloviti i iseći na kolutove, a luk sitno iseckati. Pačetinu sa strane gde je koža zarezati u cik-cak, ali ne previše duboko i staviti u teflon da se peče, ali ne dodavati mast, jer će ona da pusti veću količinu masti. Peći sa strane gde je koža 5 minuta, pa okrenuti i peći još 5 minuta, i ovo ponoviti dva puta. Meso odložiti sa strane, iz teflona izliti svu onu mast, obrisati ga kuhinjskim papirom, dodati kocku maslaca, pa propržiti luk da postane staklast. Dodati mu med, konjak i sok od pomorandže i na kraju još kockicu maslaca. Sve mešati i kuvati na tihoj vatri 3 min.
Dodati pačetinu i kuvati sve jos 3-4 minuta. U posebnom tiganju, u međuvremenu, na maslacu dinstati jabuke, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.Pačetinu iseći na režnjeve pa ređati, komad mesa, komad jabuke, pa sve preliti sosom od luka i meda. Služiti uz pire krompir i neko crveno vino.
(Telegraf.rs)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.