Neodoljivi gulaš sa srnećim mesom i vrganjima
Sastojci:
- 1 kg srnetine (but ili plećka)
- 120 g suve slanine
- 2 glavice crvenog luka
- 300 g mladih vrganja
- 1/2 supe od povrća
- 2-3 lovorova lista
- biber u zrnu
- 1 kašika gustina
- so, biber, začin, crvena paprika, ljuta tucana paprika, peršunov list
Priprema:
Srneće meso preko noći ostavite u vodi sa dosta naseckanog belog luka, a sutradan meso izvadite, ocedite i isecite na kocke. Crveni luk iseckati sitno, malo posoliti i dinstati u široj šerpi na malo ulja. Slaninu iseckati sitno i dodati luku pa dinstati dok se fino ne otopi i uprži. U luk dodati meso i mešati varjačom da se zapeče sa svih strana i promeni boju, potom zaliti sa malo supe, dodati biber u zrnu, lovor, poklopiti, smanjiti vatru i ostaviti da se krčka sat i po vremena.
Povremeno promešati i još doliti supe. Nakon sat i po, vrganje oprane, očišćene i iseckane na tanke listiće dodati mesu, promešati, poklopiti i dinstati na laganoj vatri još pola sata. Kašiku gustina razmutiti u malo vode, dodati kašičicu crvene paprike, malo začina, bibera i sipati u gulaš.
Ostaviti još par minuta da se gustin ukuva i gulaš fino zgusne. Dodati ljutu papričicu i još soli po ukusu, pa posuti peršunovim listom. Služiti uz pirinač, pire krompir ili prilog po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Pepeo i garež je sve što je ostalo od dva spaljena automobila na Novom Beogradu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Vladimir Stefanovic
Vidi kakav dobar
Podelite komentar