Španski specijalitet: gaspačo
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 2 kašike brašna
- 4 kašike paradajz pirea
- 6 dl jogurta
- 2 glavice crnog luka
- 3 jaja
- 3 veća paradajza
- 3 babure
- 150 g praške šunke
- 2 ljute papričice
- 2 kriške hleba
- 1 l vode
Priprema:
Od ulja i brašna upržite blagu zapršku, pa je ohladite. Dodajte hladnu vodu, lagano mutite i ostavite da provri. Dodajte paradajz pire, pa posolite po ukusu. Dodajte jogurt i čorbu dobro ohladite u frižideru. Zatim u posebne činije sitno seckano pripremite, crni luk, tvrdo kuvano jaje, paradajz, babure, šunku, ljute paprike i prženi hleb. Čorbu služite hladnu, a svaki gost, prema ukusu, po čorbi posipa šta želi.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
plavi safir
Ovo je preukusna supa ali za letnje dane!
Podelite komentar