Pečene ćureće grudi
Sastojci:
- 1 kg ćurećih grudi bez kostiju
- vezica peršuna
- 50 g putera
- ½ šoljice prezli
- 2 kašičice sušene žalfije
- kašičica soli
- ½ kašičice mlevenog bibera
- kašika senfa
Priprema:
Rernu zagrejati na 220°C. Peršun operite i sitno naseckajte, a puter rastopite na laganoj vatri. Pomešajte prezle, žalfiju, naseckan peršun, rastopljen puter i oko ¼ kašičice soli. Ćureće belo meso sa svih strana natrljajte ostatkom soli, pa ga stavite u blago nauljenu posudu za pečenje.
Premažite meso senfom pa u njega dobro utisnite smesu sa prezlama. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 20 minuta. Potom smanjite temperaturu na 190°C i nastavite da pečete još pola sata. Pečenu ćuretinu ostavite na toplom 10 minuta pre sečenja.
(Telegraf.rs)
Video: Nova godina, novi počeci: Veče ispunjeno muzikom i zabavom
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.