Pizza margarita - jednostavnost italijanske kuhinje
Sastojci:
Testo:
- 1/2 kockice kvasca
- 250 g brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
Fil:
- 700 g paradajza
- crni luk, čen belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- kašika paradajz-pirea
- 1/2 kašičice origana
- so, biber
- 300 g mocarele
- 2 kašike krupno seckanog bosiljka
Priprema:
Izdrobiti kvasac i pomešati ga sa 125 ml tople vode i ostaviti da odstoji 15 minuta. Pomešati kvasac s brašnom, uljem i kašicicom soli. Testo ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta.
Sav paradajz, osim jednog, oljuštiti i iseći na kockice. Iseckati crni i beli luk, pa prodinstati sa kašikom ulja. Dodati paradajz, i svež i pire, kuvati 15 minuta. Dodati origano, soli i bibera po ukusu. Preostali paradajz iseći na kolutove, kao i mocarelu.
Zagrejati rernu na 220°C, kratko promesiti testo, oblikovati veliku picu (prečnika 24 cm), pa je položiti na nauljeni pleh. Premazati sosom, poređati kolutove paradajza i mocarele, preliti kašikom ulja i peci 25 minuta. Posuti bosiljkom.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.