Pizza margarita - jednostavnost italijanske kuhinje

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Testo:

- 1/2 kockice kvasca

- 250 g brašna

- 2 kašike maslinovog ulja

- so

Fil:

- 700 g paradajza

- crni luk, čen belog luka

- 2 kašike maslinovog ulja

- kašika paradajz-pirea

- 1/2 kašičice origana

- so, biber

- 300 g mocarele

- 2 kašike krupno seckanog bosiljka

Priprema:

Izdrobiti kvasac i pomešati ga sa 125 ml tople vode i ostaviti da odstoji 15 minuta. Pomešati kvasac s brašnom, uljem i kašicicom soli. Testo ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta.

Sav paradajz, osim jednog, oljuštiti i iseći na kockice. Iseckati crni i beli luk, pa prodinstati sa kašikom ulja. Dodati paradajz, i svež i pire, kuvati 15 minuta. Dodati origano, soli i bibera po ukusu. Preostali paradajz iseći na kolutove, kao i mocarelu.

Zagrejati rernu na 220°C, kratko promesiti testo, oblikovati veliku picu (prečnika 24 cm), pa je položiti na nauljeni pleh. Premazati sosom, poređati kolutove paradajza i mocarele, preliti kašikom ulja i peci 25 minuta. Posuti bosiljkom.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA