POSNO: Klasične lanene pločice sa susamom
Sastojci:
- 250 g integralnog brašna
- 250 g raženog brašna
- 250 g speltinog brašna
- 250 g mesavine belog i integralnog brasna
- 2 kašičice soli
- 2 dcl maslinovog ulja
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica putera od susama
- 50 g mekinja
- 50 g susama
- 50 g lanenog semena
- 1/2 kašičice sode-bikarbone
- 100 ml gustog bademovog ili sojinog mleka (ili jogurta za one koji ne poste)
- mlake vode po potrebi
Pomešajte brašna, sodu bikarbonu i so - pa dodajte ostale sastojke i uz dolivanje mlake vode umesite testo. Ono ispadne tvrdo pa je potrebno malo više napora da se umesi. Podelite ga na tri jufke i ostavite pokriveno platnenom salvetom da odmori 15 minuta. Svaku jufku rastanjite na dobro pobrašnjenoj podlozi - što je tanje moguće.
Isecite istanjeno testo na pravougaonike, pa poređajte na pleh prekriven papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pločice blago porumene kad su gotove, a to bude za oko 10 minuta. Ohladite ih dobro, pa poređajte u kutiju sa slojevima celofan između - pa ih tako čuvajte.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.com)
Video: Vučić dočekao ispred Palate Srbija predsednika Ekvatorijalne Gvineje
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.