POSNO: Klasične lanene pločice sa susamom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 250 g integralnog brašna

- 250 g raženog brašna

- 250 g speltinog brašna

- 250 g mesavine belog i integralnog brasna

- 2 kašičice soli

- 2 dcl maslinovog ulja

- 1 kašičica meda

- 1 kašičica putera od susama

- 50 g mekinja

- 50 g susama

- 50 g lanenog semena

- 1/2 kašičice sode-bikarbone

- 100 ml gustog bademovog ili sojinog mleka (ili jogurta za one koji ne poste)

- mlake vode po potrebi

Pomešajte brašna, sodu bikarbonu i so - pa dodajte ostale sastojke i uz dolivanje mlake vode umesite testo. Ono ispadne tvrdo pa je potrebno malo više napora da se umesi. Podelite ga na tri jufke i ostavite pokriveno platnenom salvetom da odmori 15 minuta. Svaku jufku rastanjite na dobro pobrašnjenoj podlozi - što je tanje moguće.

Isecite istanjeno testo na pravougaonike, pa poređajte na pleh prekriven papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pločice blago porumene kad su gotove, a to bude za oko 10 minuta. Ohladite ih dobro, pa poređajte u kutiju sa slojevima celofan između - pa ih tako čuvajte.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.com)

Video: Vučić dočekao ispred Palate Srbija predsednika Ekvatorijalne Gvineje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA