Kremasta salata od celera sa dimljenim lososom
Potrebno je za 4 osobe:
- 100g dimljenog lososa
- 2 jabuke
- 2 dl pavlake
- 600g korena celera
- 2g muskatnog oraha
- so
Način pripreme:
Koren celera dobro oprati, oljuštiti i na sitne otvore rendeta izrendati. Jabuke oprati i neoljuštene izrendati na krupnije otvore rendeta, zatim ih dodati prethodno pripremljenom celeru - pa izmešati zajedno sa pavlakom. Začiniti po ukusu muskatnim orahom, malo posoliti i sve dobro izmešati. Ovako pripremljenu salatu staviti u frižider i malo prohladiti.
Poslužiti uz dimljenog lososa.
Foto-ilustracija: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Na Novom groblju obeležen 11. novembar – Dan primirja u Prvom svetskom ratu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.