Posne mediteranske špagete s plavim patlidžanom
Uskoro počinje post i vreme je da se zapišu najbolji posni recepti...
Potrebno je:
- 400 grama špageta, testenina bez jaja
- dva plava patlidžana
- 400 grama zrelog paradajza
- čen belog luka
- pola glavice crnog luka
- nekoliko listova bosiljka
- 5 crnih maslinki
- ljuta papričica
- 4 kašike maslinovog ulja
- ulje za prženje
- so
Priprema:
Na maslinovom ulju propržiti iseckan crni i beli luk i papričicu, dodati oljušten i isečen paradajz. Kuvati na jakoj vatri dok se ne zgusne još desetak minuta, dodati masline iz kojih su izvađene koštice i kuvati još desetak minuta. Očišćen i isečen plavi patlidžan pržiti na vrelom ulju i držati na toplom.
Špagete skuvati u posoljenoj vodi, ocediti, začiniti sosom od paradajza, izmešati.Odozgo poređati plavi patlidžan i posuti listićima bosiljka.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Dragana Mirković sagradila kuću porodici sa Golije
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
mama
Ja ovo cesto pravim kad postim nekad bez patafaiza... Mmmm... Hvala telegrafu hocemo jos ovakvih posni recepata sad ce post jos malo
Podelite komentar