Čorbica od kukuruza šećerca
Sastojci (za 4 osobe):
- 500 g kukuruza šećerca, svežeg ili smrznutog
- 1 čen belog luka
- 2 mlada crna luka
- 2 ravne supene kašike semoline
- bujon od povrća ili 2 kocke za supu
Izblendirajte kukuruz, beli luk, crni luk i semolinu. Ako koristite smrznuti kukuruz, prethodno ga nalijte vrućom vodom, kratko promešajte i procedite. Izblendiranu masu prebacite u šerpicu, nalijte sa nešto malo manje od 1 l vrućeg bujona od povrća ili vruće vode sa 2 kocke za supu (jednako je dobro). Pustite da kratko prokuva, eventualno dodajte soli i bibera po svom ukusu i – to je to.
ŠTA DANAS ZA KLOPU: Goveđi paprikaš kakav do sada niste probali (VIDEO) (RECEPT)
Pijete iz plastičnih flaša? Jedete iz plastičnih tanjira? Ako imaju ovu oznaku, mogu da vas ubiju!
Čorbicu može da se servira sa tortilja čipsom preko koga je narendan čedar sir - pa se sve kratko zapeče u rerni, koliko samo da se sir otopi. Druga, zdravija, varijantu je služenje uz kukuruzni hleb.
Recept i fotografija: blog "Porodične gastronomije"
Autor: Aleksandra Stefanović
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.