Da li je konačno otkriven tvorac Bitcoina? On je u centru najveće kripto misterije, evo šta kaže

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U novom dokumentarnom filmu, autori tvrde da su konačno rešili jednu od najvećih misterija u svetu kriptovaluta — ko je pravi tvorac Bitcoina.

U filmu "Money Electric: The Bitcoin Mystery", kanadski ekspert za kriptovalute Piter Tod je imenovan kao Satoši Nakamoto, tajanstvena ličnost koja je 2009. godine lansirala Bitcoin.

Međutim, Tod je brzo odbacio ove tvrdnje nazivajući ih "apsurdnim" i kritikovao dokumentarac. "Nisam Satoši Nakamoto", izjavio je Tod u razgovoru za BBC.

Veliko bogatstvo iza imena Satoši Nakamoto

Intriga oko Satošijevog identiteta nije samo u vezi sa njegovom anonimnošću, već i zbog ogromnog bogatstva koje se procenjuje na oko 69 milijardi dolara. Ako Satoši još uvek ima kontrolu nad svojim Bitcoin novčanikom, to bi ga svrstalo među najbogatije ljude na svetu.

Uprkos spekulacijama, Tod nikada ranije nije bio ozbiljno razmatran kao kandidat za tvorca Bitcoina, ali novi dokumentarac je izazvao veliku pažnju i čak podstakao klađenje na različitim platformama pre premijere filma.

Režiser filma Kalen Hobak izneo je niz dokaza koji povezuju Toda sa Satošijem, uključujući forum post koji se čini kao nastavak Satošijevog ranijeg posta, kao i tvrdnju da je Tod jednom prilikom uništio veliki broj Bitcoina. Tod je odbacio ove tvrdnje, nazivajući ih slučajnošću i pogrešnim tumačenjem njegovih online aktivnosti.

I pored višegodišnjih teorija i spekulacija, identitet Satošija Nakamota ostaje nepoznat, što za mnoge predstavlja deo šarma i snage ove decentralizovane valute.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Pupina i Andrića obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA