Svaki put kada je Google provocirao Apple tokom lansiranja Pixel 9 serije uređaja

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ove provokacije su se provlačile kroz celo predstavljanje, ukazujući na rastuću konkurenciju između ove dve tehnološke kompanije, posebno u oblasti veštačke inteligencije

Tokom najnovijeg događaja na kojem je predstavio Pixel 9 telefone i nove AI funkcije, Google je iskoristio priliku da uputi nekoliko suptilnih, ali i direktnih kritika na račun Apple-a. Ove provokacije su se provlačile kroz celo predstavljanje, ukazujući na rastuću konkurenciju između ove dve tehnološke kompanije, posebno u oblasti veštačke inteligencije.

Jedan od istaknutih trenutaka bio je kada je Samir Samat, predsednik Android ekosistema, predstavio Gemini, novu AI platformu koja je odmah dostupna u 45 jezika i preko 200 zemalja. Samat je naglasio da je Gemini dostupan "daleko izvan govornika engleskog jezika i jednog tržišta", što je očigledna referenca na Apple Intelligence, koji će ove jeseni biti dostupan samo na engleskom jeziku i isključivo u SAD.

Google je takođe naglasio da Gemini obrađuje zahteve kroz Google-ov sopstveni "sigurni" cloud, bez prenosa podataka trećim stranama. Ovo se jasno odnosi na Apple-ovu saradnju sa OpenAI, gde Siri koristi ChatGPT za odgovore na kompleksna pitanja. Iako se time kritikuje Apple-ov pristup, činjenica je da korisnici i dalje moraju da veruju Google-u.

Tokom događaja, Google je istakao da su sve demonstracije uživo, što je bio rizičan potez s obzirom na to da Gemini nije odgovorio na prvi pokušaj kada je Dejv Citron zatražio informacije. Ovaj trenutak opuštenosti u kontrastu je sa Apple-ovim pažljivo isplaniranim događajima.

Takođe, prilikom predstavljanja Pixel 9 Pro i Pixel 9 Pro XL modela, Google je naglasio da oba uređaja dolaze "bez kompromisa". Ovo je bila kritika upućena Apple-u, čiji iPhone 15 Pro i 15 Pro Max imaju razlike u mogućnostima, poput optičkog zuma i trajanja baterije.

Na kraju, Google nije propustio priliku da uporedi kameru Pixel 9 Pro sa iPhone 15 Pro Max, suptilno nazivajući Apple "drugom kompanijom za pametne telefone". Ovo poređenje je uključivalo noćne panorame, gde je Google istakao superiornost svog uređaja.

(Telegraf.rs)

Video: Milica "zapalila" sportiste u miniću: Dala je i odgovor na pitanje o sportisti kojeg simpatiše

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA