Predsednik CrowdStrike-a lično prihvatio "Most Epic Fail" nagradu na ovogodišnjoj Pwnies ceremoniji

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Umesto da sakrije ovu neprijatnu situaciju, kompanija je odlučila da se suoči sa njom na nesvakidašnji način

CrowdStrike, kompanija u oblasti sajber bezbednosti, se nedavno našla u globalnom centru pažnje zbog ozbiljnog propusta koji je uticao na njene sisteme i izazvao značajne probleme.

Umesto da sakrije ovu neprijatnu situaciju, kompanija je odlučila da se suoči sa njom na nesvakidašnji način – prihvatanjem "Most Epic Fail" (ogroman neuspeh) nagrade na Pwnie Awards ceremoniji, koja se održava tokom prestižne Def Con konferencije u Las Vegasu.

Ova nagrada, iako nosi negativnu konotaciju, prepoznaje najznačajnije promašaje u industriji sajber bezbednosti. Predsednik CrowdStrike-a, Majkl Sentonas, je lično preuzeo nagradu, priznavši da je kompanija napravila ozbiljne greške. Sentonas je naglasio da će ovaj događaj poslužiti kao važna lekcija za sve u kompaniji, kako bi se osigurali da se ovakvi incidenti više ne ponavljaju.

Pwnie Awards ceremonija, koja postoji od 2007. godine, postala je značajan deo Def Con-a, najveće svetske hakerske konferencije. Ova konferencija svake godine okuplja veliki broj stručnjaka iz oblasti sajber bezbednosti, a sama "Most Epic Fail" nagrada ima za cilj da skrene pažnju na greške koje mogu poslužiti kao važne pouke za budućnost.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Jakšić o tome šta je Đoković rekao vaterpolistima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA