Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bile, napravi Windows za decu!": Šestogodišnjak iz Srbije oduševio internet

Vreme čitanja: oko 1 min.

Engleski jezik je naučio kako bi mogao da razume programske jezike i prati najnovije informacije iz sveta tehnologije

  • 9

Filip Bijelović, šestogodišnji dečak iz Srbije, snimio je dirljivu video poruku upućenu Bil Gejtsu. Na izvanrednom engleskom jeziku, ovaj mali genijalac traži od osnivača Microsofta da napravi posebnu verziju Windowsa za decu, a u svom govoru otkriva i svoju ljubav prema tehnologiji i omiljenom operativnom sistemu.

Filipova fascinacija tehnologijom počela je već sa dve godine. Njegova majka se seća kako je Filipovo korišćenje računara i telefona prevazilazilo običnu zabavu karakterističnu za decu njegovog uzrasta. Umesto toga, Filip je bio znatiželjan da sazna kako se prave video igre i kako funkcionišu operativni sistemi.

Njegova radoznalost ga je vodila ka traženju odgovora na YouTube-u i razgovorima sa majčinim prijateljima koji su stručnjaci u ovim oblastima. Kroz ove aktivnosti, Filip je razvijao svoju ljubav prema tehnologiji i stekao znanje koje ga je navelo da nauči engleski jezik.

Engleski jezik je naučio kako bi mogao da razume programske jezike i prati najnovije informacije iz sveta tehnologije. Njegova majka s ponosom ističe kako je Filipovo znanje i veština komunikacije na engleskom jeziku izuzetno za njegov uzrast.

U svojoj video poruci, Filip izražava želju da vidi verziju Windowsa prilagođenu deci, pokazujući neverovatnu kombinaciju tehnološkog entuzijazma i kreativnosti.

Ovaj video je pravi dokaz koliko daleko može da ide dečija radoznalost i ljubav prema učenju.

Filipovu video poruku možete videti na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Video: Mando Diao održao koncert u Botaničkoj bašti "Jevremovac"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petrovasila

    24. jun 2024 | 17:30

    Bil je zauzet depopulacijom, nema vremena.

  • Čiča

    24. jun 2024 | 19:20

    Gospođo, nije dete interesovalo softver i njegovi programi, kao ni engleski jezik, nego Vi ste ga forsirali sa Vasim drugovima, a dete nije imalo svoje drugove da se igra. To dete ce biti ili genije ili monstrum, posto je tanka linija između ove dvojice, jos ako zivi na Vracaru, bice ovaj drugi.

  • Mirjana

    24. jun 2024 | 18:13

    Nije ti taj Bill napravio taj program vec drugi ,nije ni inzenjer. Sve laz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA