Istraživači pokazali da je moguće hakovati kazino: "Mogli smo da radimo šta želimo"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bezbednosna firma IOActive pronašla je ozbiljne slabosti u mašinama za mešanje karata Deckmate 2, što može imati velike implikacije

Nakon skandala u Hustler Live kazinu prošle godine, kada je neiskusni igrač napravio neočekivan potez u poker igri koji je izazvao sumnje u regularnost igre, usledila je službena istraga koja je zaključila da nije bilo nepravilnosti. Međutim, istraživači iz firme IOActive pokrenuli su sopstvenu proveru mašine Deckmate, koja se koristila tokom sporne igre.

Džozef Tartaro i njegov tim otkrili su da Deckmate 2, najnovija verzija popularne mašine za mešanje karata, ima izloženi USB port. Preko ovog porta, haker bi mogao da priključi uređaj i pridobije pristup internom sistemu mašine. Dodatno, istraživači tvrde da je moguće i daljinsko hakovanje preko Deckmate-ovog internog modema, prenosi Futurism.

Jednom kada ostvare pristup, potencijalni prevaranti bi mogli da kontrolišu internu kameru koja prati karte i prenose informacije putem Bluetooth-a drugom učesniku igre. Kao dokaz svojih tvrdnji, tim je koristio Raspberry Pi da bi iskoristio niz ranjivosti, uključujući i problem sa firmware-om mašine.

"Mogli smo da radimo šta želimo", rekao je Tartaro.

Iako je Light & Wonder, kompanija iza Deckmate-a, brzo osporila ove navode, tvrdeći da njihovi uređaji nikada nisu kompromitovani, Tartaro i njegov tim kažu da svoje metode nisu isprobali u pravom kazinu, ali se ipak pitaju kako bi proizvođač mogao biti siguran u to, posebno ako je metoda hakovanja tako sofisticirana i neprimetna.

(Telegraf.rs)

Video: Comtrade System Integracije prvi u regionu koristi naprednu OpenXDR platformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA