Vreme čitanja: oko 3 min.

Milioner Brajan Džonson je "zamrzao" vreme: Smanjio svoju starost za 5 godina, ima srce 37-godišnjaka

Vreme čitanja: oko 3 min.

Za 18 meseci uspeo je da smanji svoju starost za pet godina

  • 5
Bryan Johnson Foto: Instagram/bryanjohnson_

Četrdesetpetogodišnji Brajan Džonson, osnivač tri biotehnološke kompanije i investitor u više startapa, nije izložio sebe vojničkoj disciplini da bi uhvatio korak sa danom, već da bi imao vremena da obavi religiozne duge sate svoje skupe rutine, kako bi preokrenuo starenje organizma - u smislu večne mladosti.

Za 18 meseci uspeo je da smanji svoju starost za pet godina, ima srce tridesetsedmogodišnjaka i erekciju dvadesetogodišnjaka, rezultati su merenja koje je sprovelo naučno osoblje, koje podržava njegovu kompaniju "Blueprint", koja ima za cilj da ponudi "besmrtnu vodu čovečanstvu" prenosi OEMA.

Džonson je rođen i odrastao u Juti, u mormonskoj porodici ali njegova prava motivacija za pokretanje projekta nije religijskog karaktera.

Naime, i sam Džonson priča da je nekada njime preovladavao "noćni Brajan", koji nije mario šta jede i kada odlazi na spavanje.

"Jutarnji Brajan" je 2019. godine preuzeo stvari u svoje ruke, pobedio lošu stranu i izložio se skoro "lišavajućoj" rutini: doručak u 7 ujutru, večera četiri sata kasnije, bez kofeina, bez kapi vode i tečnosti nakon četiri sata popodne kako bi se izbeglo bilo šta što bi moglo da poremeti njegovo spavanje, sat vremena vežbanja i isto toliko meditacije dnevno.

Tokom 2013. godine, Džonson je prodao svoju kompaniju za obradu plaćanja eBay-u za 800 miliona dolara pre nego što je pokrenuo svoju biotehnološku kompaniju "Kernel". Sedam godina kasnije, američki biznismen je odlučio da investira mali deo od svojih 800 miliona dolara u njegovoj najambiciozniji projekat - "Blueprint" kompaniju.

Neki su pričali da je to glupost, drugi da je reč o narcizmu, a mnogi smatraju da je novac koji je uložio bačen.

Međutim, testovi, koje obavlja na svake dve nedelje, pokazuju uspešne rezultate.

Šta jede čovek koji ne stari?

Brajan dnevno unese 1.977 kalorija. Kako izgleda njegova prehrana?

Na primer, ručak mu se sastoji od 300 grama sočiva, 250 grama brokolija, 150 grama karfiola, 50 grama šitaki pečurki, jednog čena belog luka, tri grama đumbira, jedne limete,, kašike jabukovog sirćeta, kašike semena konoplje, kašike maslinovog ulja, kašike crne čokolade i prsohvat zamene za so.

Džonson uzima 25 tableta dnevno (vitamina, elemenata u tragovima i slično) i njegov dan se sastojji od 230 mililtra vode, 2 kašie hlorele, 7,6 grama amino kiselina, 2,5 grama kreatina, 20 grama kolagenskih peptida, 500 miligrama flavonoida i jedne čajne kašike cejlonskog cimeta.

Džonson sada ima 74 kilograma, procenat telesne masti od samo 6,9%, idealan indeks telesne mase (22,8), testosteron na nivoima na kojima bi mu mnogi mlađi muškarci od njega pozavideli (769), dok mu je VO2 izmeren 53,6.

Drugim rečima, da li je on savršena osoba? Ne, pred Džonsonom je i dalje dugačak put.

Na kraju krajeva, perfekcija je dosadna za njega. Njegov naučni alter ego je dr Oliver Zolman.

Do 2030. godine istraživanje treba da dokaže da njegova metoda može da smanji starost organa ljudskog tela za 25 odsto u odnosu na biološku starost.

Za Džonsona, naravno, cilj sam po sebi nije samo da ostane mlad zauvek, već da sluša svoje telo, pomiri se sa njim i živi zajedno u harmoniji.

"Sada moje telo pravi svoju sopstvenu listu namirnica komunicirajući svoje potrebe kroz stotine biomarkera. Rezultati mog srca, jetre i bubrega, kao i ostatak organa i biološki procesi imaju sopstvenu glas, koji je glasniji od moje svesti. To je moje autonomno 'ja'. Nikada ranije Brajan (neki od mnogih njegovih ja) nije bio zdraviji i srećniji", rekao je Brajan o sebi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MT

    25. april 2023 | 15:04

    Ovaj svet je otišao u tri lepeeeeeeee

  • Dragan

    26. april 2023 | 10:45

    I ja sam svoj auto pomladio za 10 godina ,vratio sam 150 000 km unazad da znate da sad motor i limarija izgledaju mladje 😂😂😂😂😂😂😂😂. Samo neka lazu sebe toje dobro

  • Bojana

    26. april 2023 | 01:39

    izgleda ko da ima 46 godina ni manje niti više

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA