Ovaj robot će vam napraviti novu frizuru… Ako se usudite

 
 ≫ 
  • 0

"Moja kosa postaje predugačka pa sam odlučio da napravim robota da je ošiša umesto mene."

Kako je tokom globalnog karantina zbog pandemije bilo gotovo nemoguće otići kod frizera, mnogi ljudi pokušavali su da šišaju sami sebe, sa različitim nivoima uspeha. Jednom talentovanom pronalazaču je dozlogrdila njegova čupava glava pa je odlučio da napravi robota koji će ga ošišati.

„Moja kosa postaje predugačka pa sam odlučio da napravim robota da je ošiša umesto mene“, napisao je Šejn Vajton sa YouTube kanala “Stuff Made Here” u opisu svog videa.

Robot koristi kompjuterski program koji osobi daje više opcija za frizuru. Robotove makaze su pričvršćene za podesivu polugu koja se okreće oko glave.

Kao mera predostrožnosti, robot meri rastojanje između kose koju želi da ošiša i vlasišta. Zbog toga robot nije mogao da seče blizu Vajtonovih ušiju.

Zatim, pomalo poput čuvene mašine za šišanje Flowbee iz 80-ih, usisivač unutar robota bukvalno usisava kosu kako bi je “držao”, nakon čega je makazama seče.

Krajnji rezultati su zanimljivi. Vajtonova frizura nije sjajna, ali nije ni užasno loša. Možda jedina mana ovog robota je ta što bi ljudski berberin ošišao mnogo brže. Ali to ne sprečava Vajtona da radi na svom robotskom berberinu kako bi “istražio neke od luđih koncepata friziranja”.

Video: Robotizovani kovid redar je mešavina droida i vilenjaka: Kineze na testiranje upućuje robot

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA