Kako digitalizacija utiče na naše svakodnevno ispijanje kafe?
"Personalizovana" kafa nastaje postupkom 3D štampanja, sličnim kao kod ink-džet štampača
Kao i kod svake druge profesije, za profesionalno obavljanje posla bariste potrebno je vrhunsko umeće i posvećenost. Priprema različitih vrsta kafa na različite načine, zahteva veliko poznavanje kako samih osobina kafa, tako i njihovih načina pripreme, kako bi se dobio vrhunski napitak, pun ukusa i aroma.
A kada je kafa gotova, na red dolazi dekorisanje. I tu dolazi digitalizacija, koja menja do sada poznati doživljaj ispijanja kafe.
Kada naručite kafu, pre nego što počne da vam je priprema, barista vas fotografiše uređajem sa kamerom, koji je povezan sa aparatom za kafu. Kada je kafa gotova, aparat je dekoriše vašom fotografijom koju je barista prethodno snimio.
Ovako "personalizovana" kafa nastaje postupkom štampanja, kao kod ink-džet štampača. Kada je kafa gotova, aparat na njenoj površini, odnosno na njenoj beloj peni, odštampa snimnjenu fotografiju u 3D tehnici posebnim, upravo za to namenjenim, jestivim mastilom.
Tako dobijate kafu sa sopstvenim osmehom na vrhu, a možda i priliku da se samima sebi nasmejete za dobro jutro ukoliko fotografija nije baš najbolje ispala...
(Telegraf.rs)
Video: Comtrade System Integracije prvi u regionu koristi naprednu OpenXDR platformu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Miki
Ja mogu da popijem 700 kafa iz džezvi, aparata i kafemata...
Podelite komentar