Jezivo otkriće: Facebook sluša svaku našu reč, a to radi jer ima tajni plan?

 
  • 2

Optužbe da Facebook tajno špijunira korisnike kako bi im bolje prikazivao reklame nisu nove...

Društvena mreža Facebook negirala je optužbe da prisluškuje kovnerzacije svojih korisnika kako bi mogla da im plasira reklame koje su bazirane na njihovom interesovanju.

Naša zavisnost stvorila je najvećeg diktatora današnjice - Marka Zakerberga: Sve je izgubljeno, više ga ništa ne može zaustaviti!

- Ja sam vođa advertajzinga na Facebooku. Mi nikada nismo koristili mikrofone korisnika za reklamiranje. To jednostavno nije istina - izjavio je šef ovog odeljenja u Facebooku, Rob Goldman. On je dodao da isto važi i za Instagram.

Optužbe da Facebook tajno špijunira korisnike kako bi im bolje prikazivao reklame nisu nove, piše "The Guardian". Glasine su počele u maju 2014. godine kada je kompanija lansirala opciju "Identify TV and Music", koja sluša korisnikovo okruženje dok piše statuse.

Ukoliko u tom trenutku prepozna TV seriju ili pesmu, opcija automatski ponudi tagovanje istih u statusu.

Foto: Pixabay.com

Mesec dana nakon što se ova opcija pojavila, Facebook je izdao saopštenje u kojem je negirao da je ona stalno uključena i da konstantno sluša šta se priča. Međutim, popularna društvena mreža isto tako je morala da prizna da je opcija povremeno radila kada nije bilo potrebno.

- Aplikacija nije radila ništa dok je funkcionisala u pozadini, ali je uticala na trajanje baterije - izjavio je tada Ari Grant iz Facebooka.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sascha

    5. novembar 2017 | 11:59

    A vi se kao cudite kako je to moguce pa Windows 10 ima App koji moze da barata sa vasom kamerom i mikrofonom ako ga ne iskljucite :-) samo me interesuje sta bi ljudi radili da nestane taj Facebock :-) ja mislim da bi se na stotine osoba ubile sve je to povezano jel onomad pisalo da Iphon ukljucuje kameru bez znanja vlasnika a sve to ste vi dozvolili kad ste otvarali profil kod Facebocka sta sad placu kad su sami pristali na sve sto Facebock hoce iznenadilo bi me da 1% korisnika Facebock-a kad je otvarao konto je procitao Datenschuz skoroz :-). Samo vi koristite taj Facebock daleko cete da dogurate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA