Call of Duty Black Ops 6: Sve što fanovi žele - špijunska drama, brutalni multiplejer i zombi haos

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Call of Duty: Black Ops 6 predstavlja najnoviji dodatak jednom od najpoznatijih FPS serijala na svetu, donoseći sa sobom sve ono što fanovi vole—intenzivnu akciju, epsku kampanju, brzi multiplejer i povratak popularnog zombi moda.

Ovaj naslov uspešno kombinuje poznate elemente sa svežim inovacijama, pružajući bogato i uzbudljivo gejmersko iskustvo.

Radnja nas vodi u rane 1990-e, usred Zalivskog rata, gde preuzimamo ulogu Vilijama "Kejsa" Kalderona, novog operativca s misterioznom prošlošću. Priča se razvija kroz špijunski triler prepun intriga, izdaja i neočekivanih zapleta, što je karakteristično za Black Ops serijal. Igrači će sretati poznate likove kao što je Frenk Vuds, ali i nove članove tima.

Jedna od najjačih karakteristika kampanje je raznovrsnost misija. Tokom kampanje, proći ćete kroz intenzivne misije, od infiltracija pod maskom novinara do haotičnih borbi na Bliskom Istoku. Stalna promena tempa i zadataka doprinosi dinamičnosti i drži igrače uvek angažovanim.

Call of Duty: Black Ops 6 Foto: Activision

Poseban deo priče posvećen je psihološkim izazovima likova, koji se bore sa fragmentima sećanja i traumama iz prošlosti. Ovi elementi unose dubinu i misteriju u narativ, podstičući igrače da preispituju stvarnost i motive likova koje susreću.

Iako kampanja održava visok intenzitet i uzbuđenje tokom većeg dela priče, pred kraj dolazi do gubitka fokusa, sa nešto konfuznijim završetkom koji ostavlja pomalo nedorečen utisak.

Multiplejer: Nova dimenzija akcije

Call of Duty: Black Ops 6 donosi unapređeno multiplejer iskustvo koje kombinuje klasične CoD elemente sa novim dodacima koji osvežavaju borbe. Omnimovement sistem unosi potpuno novu dimenziju u gejmplej, omogućavajući igračima da sprintaju, skaču i rade brze manevre u svim pravcima uz punu kontrolu nišanjenja.

Ova fluidnost kretanja uvodi vertikalnost u mape i otvara nove strategije, čineći svaki sukob dinamičnim i nepredvidljivim. Igrači sada mogu koristiti i "telo kao štit", što im omogućava da uhvate protivnika i koriste ga za dodatnu zaštitu.

Call of Duty: Black Ops 6 Foto: Activision

Pri lansiranju, multiplejer nudi 16 novih mapa, koje uključuju različite tipove borbi—od gustih urbanih sredina do prostranih terena. Iako su neke mape, poput Subsonic i Babylon, dobro osmišljene za brze sukobe, nekoliko drugih nisu najbolje zbog svoje veličine i nedostatka fokusa, poput mape Red Card, koja je previše prostrana za intenzivnu borbu. Ovo otežava ritam mečeva i čini ih sporijim nego što je tipično za CoD igre, posebno u 6v6 modovima.

Među novim modovima ističe se Kill Order, koji kombinuje elemente timske borbe sa strategijom. Cilj je eliminisati visoko rangiranog protivničkog igrača, dok istovremeno štitite svog timskog vođu. Ova kombinacija ofanzivnih i defanzivnih zadataka unosi svežinu i dodatni sloj taktičkog planiranja.

Jedan od najvećih problema multiplejera je agresivan SBMM sistem (Skill-Based Matchmaking), koji brzo povećava težinu igre čim igrači ostvare dobar rezultat u meču. Ovo može dovesti do frustracija, jer igrači nakon dobrog meča često doživljavaju potpuni poraz u sledećem.

Call of Duty: Black Ops 6 Foto: Activision

Zombi Mod: Klasika sa novim sjajem

Zombi mod u Call of Duty: Black Ops 6 donosi povratak klasičnog, round-based iskustva sa dodatkom novih mapa, oružja i sistema nadogradnje, što ga čini svežim i zanimljivim za veterane, ali i pristupačnijim za novije igrače. Dve nove mape, Liberty Falls i Terminus, osvajaju svojom atmosferom i specifičnim izazovima. Liberty Falls je tipičan američki gradić s mističnim elementima, dok je Terminus smešten na zabačenom ostrvu, što donosi neke horor elemente.

Mape su pažljivo dizajnirane kako bi omogućile vertikalne borbe i strateško pozicioniranje, sa mnogo zagonetki i tajnih prolaza koje igrači mogu otkriti tokom napredovanja.

Nova funkcija, Augment sistem nadogradnje, omogućava igračima da prilagode svoj stil igre uz preko 100 jedinstvenih nadogradnji. Povratak kultnih "Wonder Weapons" oružja, poput Ray Gun-a i Thrustodyne Model 23, dodatno pojačava zabavu i donosi nostalgične momente.

Call of Duty: Black Ops 6 Foto: Activision

Posebno zanimljiv dodatak je opcija Exfil or Die, gde igrači mogu odlučiti da završe svoj meč na "visokoj nozi", tako što će pokušati da evakuišu tim pre nego što budu pregaženi hordama zombija. Ova opcija uvodi element drame i dodatnog adrenalina u igru, posebno kada se ekipa bori protiv vremena i sve jačih neprijatelja.

Sve u svemu, Call of Duty: Black Ops 6 je impresivna nadogradnja za serijal, nudeći sjajnu kampanju, dinamičan multiplejer i zabavan zombi mod. Kroz sve modove provlači se nova mehanika Omnimovement, koja igru čini fluidnijom i intenzivnijom, što doprinosi svežini i ponovljivosti gameplay-a.

Ako volite Call of Duty serijal, ova igra će vam definitivno pružiti sate zabave i novih izazova, kako u singleplayer, tako i u multiplayer i zombi modovima.

Ocena: 9/10

*Kod nam je dostavio ComputerLand.

(Telegraf.rs)

Video: Meštani sela Sokolac u strahu zbog ubice, čuva ih vojska sve dok traje potraga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA