Uzbudljiva funkcija nestaje! Velika promena u Minecraftu ovog proleća

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Minecraft, jedna od najpopularnijih igara na svetu, uskoro će ugasiti podršku za VR uređaje. Zvanična najava dolazi od strane Mojanga, razvojnog tima igre, koji je saopštio da će poslednje ažuriranje za PlayStation VR stići u martu 2025. godine.

Ova informacija je potvrđena i u beleškama za najnovije ažuriranje Bedrock verzije igre, gde se navodi: "Više nemamo mogućnost da podržavamo VR uređaje i podrška će biti ugašena nakon marta 2025."

Iako će podrška za VR biti ukinuta, igrači će i dalje moći da nastave sa gradnjom u Minecraft svetu. Nakon poslednjeg ažuriranja u martu 2025. godine, korisnici će moći da nastave igru na tradicionalnim uređajima, kao što su računari ili konzole, a sve prethodne kupovine na Marketplace-u, uključujući Minecoins, ostaće dostupne.

Iako je odluka da se okonča VR podrška razočaravajuća za ljubitelje virtualne stvarnosti, Minecraft će ostati dostupan na klasičnim uređajima, što omogućava igračima da nastave da uživaju u igri. Minecraft je dugo bio savršen kandidat za VR iskustvo, zbog čega ovaj potez predstavlja gubitak za VR zajednicu.

Nova nada za PS5 igrače

Postoji i dobra vest za PS5 korisnike. Minecraft konačno dobija nativnu verziju za PlayStation 5. Do sada su PS5 igrači morali da koriste PS4 verziju igre, ali sada stiže verzija koja donosi 4K rezoluciju i 60 fps, čak i pri dužem prikazu udaljenosti. Svi igrači koji poseduju PS4 verziju Minecrafta na PS5 moći će da besplatno preuzmu novu verziju iz PlayStation prodavnice.

(Telegraf.rs)

Video: Lajfstajl influenserka Danijela Stanković o dijagnozi raka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA