Spas za industriju ili najgori neprijatelj video igara? Poznata anti-piratska kompanija se obratila gejmerima

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Anti-piratska kompanija Denuvo, poznata po svojoj zaštiti protiv neovlašćenog kopiranja igara, pokušava da promeni mišljenje igrača, koji veruju da ovaj softver negativno utiče na performanse igara. Andreas Ulman, menadžer proizvoda u Denuvu, vodi PR kampanju kako bi objasnio koristi koje ova zaštita donosi gejmerima, ali priznaje da je teško ubediti ih u to.

Ulman ističe da je teško za igrače da vide neposrednu korist od Denuvo zaštite, iako tvrdi da softver "radi svoj posao" jer sprečava piratima da igraju zaštićene igre. Prema njemu, piraterija može smanjiti prihod od igara za čak 20%, pa izdavači koriste Denuvo kao neku vrstu "osiguranja".

Ulman naglašava da uspešnija igra dobija više ažuriranja i dodatnog sadržaja, što je korisno za igrače, a zaštita od piraterije pomaže u tome.

Uticaj na igre i kritike

Jedan od glavnih razloga za kritike Denuva jeste tvrdnja igrača da ova zaštita usporava rad igara. Ulman priznaje da je bilo slučajeva kada je Denuvo negativno uticao na performanse, kao što je zabeleženo u igri Tekken 7, ali tvrdi da su ti slučajevi retki. Od 60 do 70 igara koje Denuvo godišnje štiti, samo nekoliko njih ima probleme sa performansama.

Kao deo kampanje za bolju komunikaciju sa igračima, Denuvo je pokrenuo Discord kanal gde korisnici mogu direktno da razgovaraju sa timom. Ipak, kanal se često zatvara zbog negativnih komentara i poteškoća u moderaciji.

Uprkos naporima, sve više izdavača odustaje od Denuvo zaštite kako bi pridobili naklonost igrača. Nedavno je objavljeno da će igra Dragon Age: The Veilguard biti bez ove zaštite, sa porukom izdavača "verujemo vam".

Čak i veliki izdavači poput Electronic Arts-a sada izbegavaju Denuvo, što dovodi u pitanje uspeh ove kampanje za poboljšanje imidža.

Video: Toni Parsons: U Srbiji srećem najbolje čitaoce na svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA