Netflix zatvorio Team Blue, studio koji je obećavao "sledeću veliku stvar" u gejmingu

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Netflix je zatvorio svoj interni studio pod nazivom Team Blue, koji je bio osnovan pre dve godine s ciljem stvaranja "sledeće velike stvari" u gejmingu. Ova odluka ukazuje na promenu strateškog fokusa Netflixa kada je u pitanju industrija video igara.

Team Blue je osnovan u oktobru 2022. godine i predstavljao je značajan korak u Netflixovim ambicijama za ulazak na tržište video igara. Kompanija je prethodno, 2021. godine, najavila da će se prvenstveno fokusirati na mobilne igre, ali je samo godinu dana kasnije počela ozbiljno da istražuje tehnologiju gejminga u oblaku, angažujući poznate stručnjake iz industrije.

Među tim imenima su bili bivši producent igre Overwatch, Čako Soni, bivši kreativni direktor Halo Infinite, Džozef Stejten, i bivši art direktor Sony Santa Monica studija, Rafael Graset.

Potpredsednik gejminga u Netflixu, Majk Verdu, prilikom najave otvaranja Team Blue-a izjavio je da "takvi talenti ne dolaze bez ozbiljne ambicije i dugoročnih planova." Međutim, ispostavilo se da je ovaj projekat bio kratkog daha, jer studio nije proizveo nijedan naslov, a sva tri vodeća člana su napustila kompaniju.

Razlog za zatvaranje studija nije saopšten, ali je odluka očigledno doneta iznenada. Naime, Gavin Irbi, bivši dizajner u Blizzardu i Bungie-ju koji se pridružio studiju u oktobru 2023. godine, podelio je oglas za zapošljavanje senior tehničkog dizajnera svega dva meseca pre zatvaranja.

Netflix Games Foto: Netflix

U međuvremenu, Netflix je zabeležio nekoliko uspeha u mobilnom gejmingu, uključujući igre Oxenfree 2: Lost Signals i trilogiju Grand Theft Auto, za koju je generalni direktor kompanije Take-Two, Štraus Zelnick, izjavio da je "bila veliki uspeh sa najvišom stopom instalacija i angažovanja na Netflixovoj gejming platformi."

Iako Netflix ne odustaje u potpunosti od video igara, evidentno je da se fokus pomera ka igrama koje se baziraju na Netflixovim sadržajima, kao što su Squid Game, Virgin River Christmas i The Ultimatum. Očekuje se i ekskluzivno izdanje igre Monument Valley 3 za Netflix Games platformu.

Tokom nedavnog razgovora sa investitorima, suosnivač kompanije Gregori Piters izjavio je da Netflix ima veliku veru u igre koje se oslanjaju na Netflixovu intelektualnu svojinu, ali nije bilo reči o velikim planovima najavljenim 2022. godine.

Netflix nije dao dodatne komentare, potvrdivši samo tačnost izveštaja o zatvaranju studija, kako navodi portal PC Gamer.

(Telegraf.rs)

Video: Smetlište u Zemunu uzbunilo stanare: Jedan čovek je krivac za sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA