Tekken 8 u problemu zbog jednog nivoa: Kompanija nudi 5 dolara svakom igraču kao izvinjenje

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Kontroverza oko DLC sadržaja za Tekken 8 izazvala je buru reakcija među igračima nakon što je otkriveno da novi nivo, Genmaji Temple, neće biti deo luksuzne verzije igre od 110 dolara, već će morati da se kupi zasebno za dodatnih 5 dolara. Ova odluka dovela je do lavine negativnih recenzija na Steamu, što je primoralo Bandai Namco da preduzme mere kako bi smirio nezadovoljne fanove.

Kako bi ublažili situaciju, svi igrači koji se prijave u igru između 29. oktobra i 26. novembra dobiće 500 Tekken novčića, što je ekvivalentno vrednosti od 5 dolara unutar igre. Takođe, vlasnici Year 1 Character Pass-a dobiće besplatno zimski nivo koji je planiran za kasnije tokom godine.

Ova reakcija kompanije izgleda da je delimično ublažila nezadovoljstvo. "Ovo je pobeda za Tekken! Hvala što ste slušali povratne informacije", glasi jedan od komentara na društvenim mrežama.

Tekken 8 Foto: Tekken 8/Bandai Namco

Iako nije bilo eksplicitno obećano da će novi nivoi biti deo godišnjeg prolaza, mnogi fanovi su, oslanjajući se na slične prakse iz igara kao što su Street Fighter i Mortal Kombat, očekivali da će biti uključeni. Situaciju je dodatno pogoršala činjenica da je nivo Genmaji Temple pušten istovremeno kada i novi DLC lik, Heihachi Mishima, koji jeste deo Year 1 Character Pass-a, ali nivo nije. Ovo je značilo da čak i oni koji su već potrošili 110 dolara na najskuplju verziju igre, moraju da doplate za novi nivo.

U početku, direktor serijala, Kacuhiro Harada, izvinio se zajednici zbog nejasnoća u vezi sa ovim DLC-om, navodeći da je od početka bilo jasno da godišnji prolaz neće uključivati nivoe. Ipak, neki prethodni nivoi, poput Sea Side Resort Stage, bili su besplatni, što je dovelo do zabune i frustracije među igračima.

Tekken 8 Foto: Tekken 8/Bandai Namco

Dodatne kontroverze izazvane su kada je kineski profesionalni igrač, Essence|XCC, diskvalifikovan sa nedavnog turnira zbog prebivališta u neovlašćenoj zemlji. Ova odluka izazvala je dodatni talas negativnih recenzija na Steamu, iako su organizatori e-sport takmičenja najavili da će u budućnosti razmotriti pravila i potencijalno ih prilagoditi. Iako se situacija smirila u poslednjim danima, ocena igre na Steamu ostaje "mešovita", uprkos pohvalama za samu igru i njen učinak na PC-u.

Harada je obećao da će Tekken u budućnosti nastojati da poveća broj zemalja koje mogu učestvovati na takmičenjima, kako bi se izbegli slični incidenti.

(Telegraf.rs)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA