Najavljen Unreal Engine 6: Epic želi da kreiranje video igara postane dostupnije nego ikad

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Epic Games je tokom nedavne prezentacije istakao svoje planove za budućnost tehnologija, sa posebnim naglaskom na Unreal Engine 6. Direktor kompanije, Tim Svini, opisao je Unreal Engine 6 kao ključni korak ka stvaranju alata koji će biti pristupačniji nego ikada pre, potvrđujući da kompanija ne odustaje od svojih ambicija za metaverzum.

U intervjuu nakon događaja "Unreal Fest 2024", Svini je otkrio da je cilj Unreal Engine-a 6 da spoji napredne alate za razvoj igara kao što su Fortnite i Black Myth: Wukong, sa jednostavnijim alatima za kreiranje sadržaja koje trenutno koriste igrači Fortnite-a.

Ovaj potez bi završio proces koji je počeo sa Unreal Engine-om 4, čineći razvoj igara dostupnijim i manjim studijima, kao i individualnim korisnicima bez tehničkog znanja.

Unreal Engine 6 će omogućiti širu dostupnost alata za kreiranje igara

Sa izlaskom Unreal Engine-a 4, Epic je omogućio da developeri svih veličina mogu objavljivati igre koristeći alatke koje su ranije bile rezervisane za velike studije. Sada, sa Unreal Engine-om 6, Epic planira da dodatno proširi dostupnost razvojnih alata i omogućiti korisnicima da kreiraju i distribuiraju svoje projekte na što više platformi.

Na primer, Fortnite već omogućava igračima bez programerskog znanja da kreiraju originalne scenarije uz pomoć alata iz Unreal Engine-a 5, a čak i pametni telefoni mogu se koristiti za snimanje animacija lica.

Epic takođe sarađuje sa kompanijom Disney na projektu izgradnje trajnog virtuelnog iskustva koje bi bilo kompatibilno sa Fortnite-om, a prema Svinijevim rečima, Unreal Engine 6 će omogućiti realizaciju ovakvih projekata za sve, od velikih studija do individualnih kreatora.

Ambicije kompanije u vezi sa interoperabilnošću povezane su sa širim metaverzum projektima, iako se industrija polako udaljava od ove ideje. Dok Meta ulaže ogromne sume novca u svoj metaverzum, igre kao što su Fortnite, Minecraft i Roblox već služe kao virtuelni prostori gde milioni korisnika provode vreme.

Epic planira da predstavi "Fab" market, platformu koja će omogućiti korisnicima da kupe 3D modele, okruženja i druge virtuelne sadržaje, a zatim ih koriste u više igara i alata za razvoj. Ova platforma će olakšati prelazak između različitih igara i motora, čineći kupljene sadržaje vrednijim za korisnike.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Pupina i Andrića obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA