Posle 14 godina čekanja, Red Dead Redemption stiže na PC krajem meseca

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ljubitelji legendarne igre Red Dead Redemption konačno mogu da odahnu – nakon više od decenije od izlaska na Xbox 360 i PlayStation 3, ovaj vestern klasik stiže na PC.

Kompanija Rockstar Games je zvanično najavila da će Red Dead Redemption biti dostupan za PC igrače krajem oktobra, zajedno sa dodatkom Undead Nightmare, koji uvodi elemente zombi apokalipse u igru.

Ova verzija igre, koja je razvijena u saradnji sa studijom Double Eleven, donosi niz funkcionalnosti specifičnih za PC, uključujući:

  • podršku za nativnu 4K rezoluciju,
  • osvežavanje ekrana do 144Hz na kompatibilnim uređajima,
  • podršku za Ultrawide (21:9) i Super Ultrawide (32:9) monitore,
  • HDR10 podršku i punu funkcionalnost tastature i miša,
  • podršku za NVIDIA DLSS 3.7 i AMD FSR 3.0 tehnologije skaliranja,
  • NVIDIA DLSS Frame Generation, kao i prilagodljivu udaljenost renderovanja i postavke senki.

PC verzija stiže sa dugo očekivanim unapređenjima

PC verzija igre dolazi više od godinu dana nakon što je Red Dead Redemption objavljen na PlayStation 4 i Switch konzolama. Iako je ta verzija u početku bila kritikovana zbog visoke cene i minimalnih unapređenja, kasniji patch je doneo poboljšanja. Igra je dostupna i na Xbox Series X/S putem backwards compatibility opcije, uz razna poboljšanja zahvaljujući novijem hardveru.

Poslednjih meseci, igrači su spekulisali o izlasku PC verzije zbog brojnih procurelih informacija koje su sugerisale da Rockstar planira lansiranje na Steam-u.

Iako nije jasno zašto je bilo potrebno toliko vremena da igra stigne na PC, mnogi veruju da je bolje kasno nego nikad. Sada ostaje nada da će Rockstar doneti i Red Dead Revolver na PC, čime bi ceo serijal postao dostupan.

(Telegraf.rs)

Video: "Nikad više na Pesmu za Evroviziju": Breskvica presekla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA