Veliki problemi sa PlayStation mrežom: Igrači širom sveta ne mogu da se povežu

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Vlasnici PlayStation 5 i PlayStation 4 uređaja sinoć su se suočili sa ozbiljnim problemom – PlayStation Network (PSN) doživeo je veliki pad, ostavljajući mnoge igrače širom sveta bez onlajn konekcije.

Igrači koji su planirali veče u društvu svojih omiljenih igara morali su da se oslone na singlplejer igre, jer su sve mrežne funkcije, uključujući multiplayer i online sadržaj, bile nedostupne.

Prema zvaničnim informacijama sa PSN stranice za status usluga, problemi utiču na sve verzije PlayStation konzola, od PS Vita i PS3 do PS4 i PS5, kao i na web verzije.

U trenutku pisanja ovog teksta, igrači i dalje nemaju pristup ključnim funkcijama PlayStation mreže, uključujući upravljanje nalozima, igranje igara i društvene mreže, kao i PlayStation prodavnicu. Na zvaničnoj stranici za status usluga PSN-a prikazano je da postoje problemi sa pružanjem ovih usluga, bez naznake kada će problem biti rešen.

PlayStation Network status Foto: PA

Korisnici se suočavaju sa greškama prilikom pokušaja pokretanja igara

Prilikom pokušaja da pokrenu svoje omiljene naslove, igrači prijavljuju različite greške, poput koda greške PS5 WS-116522-7, koji ukazuje na neuspeh pri ažuriranju softvera sistema. Zbog ovog problema, korisnici ne mogu da pristupe onlajn multiplejer sadržajima, kao ni igrama koje zahtevaju povezivanje sa mrežom.

Oflajn igre funkcionišu normalno, ali sve što zahteva mrežno povezivanje ili prijavu na PSN je trenutno neupotrebljivo.

Sony se nije oglasio sa detaljima o trenutnom kvaru, niti je dat okvirni rok za rešavanje ovog problema.

(Telegraf.rs)

Video: Nova frizura i imidž zasenili Fashion Week-u: Sofija Milošević oduševila na Balenciaga reviji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA