Astro Bot: Šarmantni platformer koji spaja nostalgiju i inovacije, avantura koja ne sme da se propusti

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Astro Bot, razvijen od strane Team Asobi i objavljen za PlayStation 5, jedan je od najzabavnijih i tehnički najnaprednijih platformera danas. Kao najnoviji unos u Astro serijalu, ova igra pruža ne samo bogatstvo inovativnog dizajna već i srdačnu dozu nostalgije, kombinujući elemente iz prethodnih Astro igara sa potpuno novim mehanikama i nivoima.

Priča u Astro Bot-u je relativno jednostavna, ali funkcionalna: igrač preuzima kontrolu nad malim robotom Astrom, koji kreće u misiju spasavanja svojih robotskih prijatelja nakon što ih je vanzemaljski neprijatelj raspršio po šest različitih galaksija.

Tokom ove avanture, Astro putuje kroz preko 50 bogato dizajniranih nivoa, u kojima je svaka planeta obogaćena novim izazovima i jedinstvenim mehanikama, kao što su skakanje uz pomoć opruga, korišćenje raketnih bustera i drugih "gedžeta".

Astro Bot Foto: PlayStation

Jedan od ključnih elemenata igre je njeno korišćenje DualSense funkcija. Igrači mogu osetiti svaki pokret, udarac i interakciju, što platforming čini izuzetno zadovoljavajućim. Bilo da Astro udara neprijatelje ili klizi preko leda, kontroler reaguje s neverovatnom preciznošću, dajući igračima osećaj da su deo sveta igre. Ovo dodatno doprinosi osećaju kontrole i preciznosti, što je ključno u platformerskom žanru.

Prelepi svetovi i osećaj nostalgije

Dizajn nivoa je, bez sumnje, jedan od najjačih aspekata igre. Svaka planeta donosi novi set izazova, od istraživanja podvodnih dubina do dešifrovanja zagonetki u svemirskim stanicama. Kreativnost koju Team Asobi demonstrira kroz dizajn nivoa je neverovatna – svaka planeta je jedinstvena i nudi nešto potpuno drugačije. Ovo čini igru svežom i zabavnom čak i nakon sati igranja, jer nikada nećete imati utisak da se nivoi ponavljaju.

Astro Bot Foto: PlayStation

Što se tiče estetike, Astro Bot je prava poslastica za oči. Grafički, igra kombinuje šarene svetove sa bogatim detaljima. Svaki element u svetu igre je pažljivo dizajniran, od tekstura do animacija, čineći ga jednim od vizuelno najprivlačnijih platformera na PlayStation 5. Igrači će takođe primetiti razne reference na istoriju PlayStation igara, što dodaje sloj nostalgije za dugogodišnje fanove platforme.

Igra nije previše teška, ali nudi dovoljno izazova, posebno za igrače koji žele da otkriju sve skrivene tajne i sakriju sve botove. Sa više od 300 botova za spasavanje, igra motiviše igrače da pažljivo istraže svaki kutak. Pronalazak skrivenih botova, mnogi od kojih su reference na popularne igre kao što su God of War ili Uncharted, daje dodatnu vrednost igri.

Astro Bot Foto: PlayStation

Glavna priča može biti završena za oko 10 do 15 sati, dok će kompletisti možda potrošiti malo više vremena da pronađu sve sakrivene predmete. Ipak, svaki minut proveden u Astro Bot-u je ispunjen radošću, zahvaljujući zabavnom dizajnu, bogatim mehanikama i šarmantnim vizualima.

Sve u svemu, Astro Bot je ne samo platformer koji impresionira inovativnošću, već i igra koja uspeva da u sebi nosi duh najlepših trenutaka iz istorije video igara. Sa fenomenalnim dizajnom, zadovoljavajućim gameplay-om i bogatstvom sadržaja, ovo je jedan od najboljih naslova dostupnih na PlayStation 5.

Konačna ocena 10/10

*kod za recenziju nam je dostavio PlayStation

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA