Sledeća generacija Xbox konzola: Microsoft sprema naslednika Series X i novi ručni uređaj

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U trenutku kada se očekuje lansiranje PS5 Pro, Microsoft izgleda da se fokusira na dugoročne planove za svoju sledeću generaciju konzola. Iako Xbox Series X ne dobija srednjoročnu osveženu verziju, kao što je slučaj sa PlayStation-om, Microsoft navodno razvija dva nova uređaja koji bi mogli značajno uticati na tržište igara.

Prema izveštajima portala Windows Central, Microsoft radi na nasledniku Xbox Series X konzole koji bi se takmičio sa budućim PS6 modelom, dok je paralelno u fazi razvoja i prvi Xbox ručni uređaj.

Ovaj potez dolazi u momentu kada je popularnost prenosnih konzola, kao što su Nintendo Switch i Steam Deck, u porastu, a Microsoft želi da iskoristi taj trend. Veruje se da će ovaj ručni uređaj biti Microsoftova verzija Steam Deck-a, omogućavajući igračima da uživaju u Game Pass igrama na putu.

Novi prenosni Xbox uređaj

Iako detalji o Microsoftovom ručnom uređaju još nisu potvrđeni, mnogi spekulišu da će on ponuditi slične funkcionalnosti kao Steam Deck, uključujući mogućnost korišćenja različitih prodavnica igara kao što su Steam, GOG i druge. Pitanje koje se postavlja je da li će Microsoft dozvoliti veću fleksibilnost softvera ili će zadržati zatvoren ekosistem sličan Nintendo Switch-u.

Nintendo Switch The Legends of Zelda Tears of the Kingdom Foto: Alexander_Evgenyevich / Shutterstock.com

Što se tiče drugih konzola, Microsoft ove godine planira lansiranje tri nova Xbox modela: verziju Xbox Series X sa 2TB memorije, digitalnu verziju Xbox Series X, i verziju Xbox Series S sa 1TB memorije. Ovi modeli bi mogli dodatno unaprediti Xbox ekosistem, posebno za one koji žele maksimalno iskoristiti Game Pass pretplatu.

Dok Microsoft još nije zvanično objavio planove za sledeću generaciju, jasno je da "rade punom parom na sledećoj generaciji konzola", što signalizira njihov fokus na budućnost i borbu sa konkurentima kao što su Sony i Nintendo.

(Telegraf.rs)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA