Zašto je PlayStation ugasio Concord samo 12 dana nakon lansiranja?

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sony je iznenada objavio da će ugasiti svoju novu igru Concord, samo dvanaest dana nakon njenog zvaničnog lansiranja na PlayStation 5 i PC platformama. Vest da je PlayStation ugasio Concord je stigla kroz objavu na zvaničnom PlayStation blogu, a razlog za ovu brzu odluku leži u slabim reakcijama publike i neočekivano niskim prodajnim rezultatima.

Igra Concord, timska pucačina iz prvog lica, debitovala je 23. avgusta 2024. godine, a iza njenog razvoja stoji studio Firewalk, koji su osnovali veterani industrije. Međutim, od samog početka, Concord se suočio sa problemima. Još od najave igre u maju, reakcije fanova su bile suzdržane. Očekivanja su se dodatno smanjila nakon beta testiranja tokom leta, kada igra nije uspela da privuče pažnju šire publike.

Iako su recenzenti pohvalili mehanike igre, mnogi su smatrali da je njen vizuelni stil previše generički i pomalo zastareo. Osim toga, cena od 40 dolara nije pomogla da igra privuče više igrača, što je dodatno pogoršalo situaciju.

Na blogu, Rajan Elis, direktor igre, izjavio je da su određeni aspekti igre naišli na pozitivne reakcije, ali su mnogi ključni elementi podbacili. "Dok su neki delovi igre prijali igračima, svesni smo da mnogi drugi nisu ostvarili utisak kakav smo želeli", rekao je Elis.

Prodaja igre je bila ispod očekivanja i na PlayStation i na PC platformama, što je, u kombinaciji sa kritikama i slabim interesovanjem, na kraju dovelo do toga da PlayStation ugasi Concord. Iako nije jasno šta budućnost donosi za ovaj projekat, blog post ostavlja mogućnost da bi se igra mogla vratiti u nekom obliku u budućnosti.

Za sada, budućnost Concord-a ostaje neizvesna, ali se nadamo da će tim iz Firewalk studija uspeti da prebrodi ovaj izazov bez značajnih posledica po njihove karijere.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA