Neočekivan potez: Sony podiže cenu PlayStation 5 konzole

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sony je iznenada objavio povećanje cene za svoju popularnu PlayStation 5 konzolu u Japanu, i to za 19%, iako uređaj ulazi u svoju četvrtu godinu na tržištu. Nova preporučena maloprodajna cena PS5 sada iznosi 79.980 jena, odnosno oko 553 dolara, što će stupiti na snagu od 2. septembra.

Kompanija je kao razlog za ovo povećanje navela izazovne spoljne uslove, uključujući fluktuacije u globalnoj ekonomiji. Ovaj potez dolazi u trenutku kada PlayStation 5 beleži pad prodaje u drugom kvartalu, iako su profit i prihod Sony-jeve gejming divizije porasli u odnosu na prošlu godinu zahvaljujući postojećim korisnicima koji nastavljaju da kupuju igre i usluge za konzolu.

Analitičari i investitori očekuju osvežavanje PS5 linije kako bi se ponovo pokrenula prodaja, a mnogi predviđaju da bi ovogodišnje najave mogle uključivati "Pro" verziju konzole.

Pored toga, Sony i Zee Entertainment su istog dana saopštili da su rešili pravni spor oko propale spajanja njihovih indijskih jedinica vrednog 10 milijardi dolara, što je takođe uticalo na rast Sonyjevih akcija, koje su zatvorene 2,8% više u Tokiju.

Ovo povećanje cene PS5 konzole sigurno će izazvati reakcije među gejmerima i potencijalno uticati na prodaju, dok se tržište priprema za moguće nove proizvode od strane Sony-ja.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA