Valve napokon priznao postojanje nove igre: Deadlock polako izlazi iz senke

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Nakon višemesečnih spekulacija i curenja informacija, Valve je napokon zvanično potvrdio postojanje svoje nove igre, multiplayer pucačine pod nazivom Deadlock. Iako je ova igra već neko vreme bila otvorena tajna među igračima, kompanija je tek sada odlučila da je javno prizna, ali bez očekivane pompe.

Stranica igre Deadlock pojavila se na platformi Steam, što predstavlja prvo zvanično priznanje Valve-a da ova igra postoji. Ovaj potez dolazi nakon što su se mesecima na internetu pojavljivale razne informacije i snimci igre, koje su igrači redovno delili uprkos nastojanju kompanije Valve da projekat ostane u tajnosti.

Ono što je interesantno jeste da stranica na Steamu sadrži vrlo malo informacija – samo poruku da je igra još u ranoj fazi razvoja. Nema logotipa, a jedini dostupni medijski sadržaj je kratak video prikaz urbane sredine u "steampunk" stilu i jednog lika.

Iako je pristup Deadlock-u trenutno moguć samo putem pozivnica, Valve već neko vreme šalje te pozivnice putem emaila. Prema podacima sa SteamDB-a, broj istovremenih igrača je prešao 20.000 pre nego što je Valve zvanično priznao postojanje igre, a sada se taj broj približava 45.000.

Uprkos upozorenjima Valve-a da testeri ne govore javno o igri, razna curenja su otkrila da je Deadlock PvP pucačina iz trećeg lica u kojoj se takmiče timovi od šest igrača, kombinujući elemente hero shootera i MOBA igara. Igra se odvija u svetu koji spaja steampunk i elemente fantazije, sa likovima koji poseduju jedinstvene sposobnosti. Pored igrača, u igri učestvuju i AI kontrolisani likovi, slični "kripovima" iz Dota 2, dok igra uključuje i tower defense elemente. Curenja sugerišu da je IceFrog, misteriozni glavni dizajner igre Dota 2, duboko uključen u razvoj Deadlock-a.

Valve je čak zabranio portalu The Verge da učestvuje u testiranju nakon što su objavili članak u kojem su Deadlock opisali kao mešavinu igara Team Fortress 2, Overwatch i Dota 2. Međutim, pojava stranice na Steamu nagoveštava promenu u strategiji kompanije.

Iako su sada dozvoljene javne rasprave o igri, Valve naglašava da je Deadlock i dalje u eksperimentalnoj fazi i da su mnogi elementi, uključujući i dizajn, privremeni.

Još uvek nije jasno kada će Deadlock postati dostupan široj javnosti, niti koliko će Valve promeniti igru tokom faze testiranja.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA