Milioni igrača ne mogu da prestanu da igraju Black Myth: Wukong – Da li je ovo gejming fenomen godine?

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ovaj uspeh dodatno je učvrstio poziciju Kine na globalnoj gejming sceni, posebno nakon godina strogih regulatornih mera koje su usporavale razvoj industrije

Black Myth: Wukong, igra kineskog studija Game Science, koju podržava Tencent, postigla je ogroman uspeh odmah po lansiranju na globalnom nivou. Ova akciona-avantura igra, zasnovana na legendarnom Kralju majmuna, dostigla je više od 2,1 milion istovremenih igrača na platformi Steam u prvih nekoliko sati, što je čini drugom najpopularnijom igrom ikada na ovoj platformi po broju igrača u jednom trenutku.

Ovaj uspeh dodatno je učvrstio poziciju Kine na globalnoj gejming sceni, posebno nakon godina strogih regulatornih mera koje su usporavale razvoj industrije. Black Myth: Wukong je do sada najznačajnije kinesko lansiranje na PC-ju, privlačeći pažnju zbog činjenice da je u potpunosti razvijena od strane domaćeg studija, što je retkost među velikim naslovima koje podržava Tencent.

Lansiranje ove igre nije samo donelo popularnost igri, već je izazvalo i finansijske reakcije na tržištu. Akcije kompanija povezane sa studijom Game Science, uključujući Huayi Brothers Media i Citic Press, zabeležile su značajan rast. U Kini, igra je dominirala društvenim mrežama, a popularnost je bila toliko velika da su neki brendovi, poput lanca kafeterija Luckin Coffee, ostali bez promotivnog materijala vezanog za igru.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA