Nevrovatno: Saudijac povezao 444 gejming konzole na jedan televizor i ušao u Ginisovu knjigu rekorda

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ovo postignuće osvetljava strast i posvećenost jednog gejmera koji je uspeo da pretvori svoju ljubav prema igrama u istorijski poduhvat

Ibrahim Al-Naser iz Saudijske Arabije uspeo je da postavi novi svetski rekord tako što je povezao čak 444 različita gejming uređaja na jedan televizor, čime je ušao u Ginisovu knjigu rekorda. Ovaj poduhvat bio je odgovor na problem sa kojim se suočavaju mnogi kolekcionari klasičnih konzola i kompjutera – kako održati svoju opsežnu kolekciju funkcionalnom i lako dostupnom.

Al-Naser, koji je ljubitelj retro igara, odlučio je da reši problem ograničenog broja portova na svom televizoru. Kada je shvatio da poseduje veliki broj konzola koje ne može lako da koristi, došao je na ideju da ih sve poveže na jedan ekran, što ga je inspirisalo da kontaktira Ginisove rekorde. U svom projektu koristio je više od 12 HDMI razdelnika, kao i preko 30 RCA razdelnika za starije konzole, kako bi sve uređaje održao povezanim i spremnim za igru.

Njegova kolekcija obuhvata širok spektar uređaja, uključujući i moderne konzole, ali i retke komade kao što je ekskluzivni Super A'Can, konzola dostupna samo u Aziji. Da bi dostigao broj od 444, Al-Naser je uključio i manje tradicionalne "gejming uređaje" kao što su jeftini plug-and-play uređaji, mini konzole, gejming kompjutere, kao i Android HDMI stikove.

Iako se postignuti rekord može činiti napumpanim zbog nekonvencionalnih uređaja, Al-Naser svakako zaslužuje priznanje za održavanje svoje impresivne kolekcije u čistom i dobro organizovanom stanju, bez haotičnog nerednog kabla. "Koristim sve dostupne alate na tržištu da organizujem kablove. To je kao muzej, zato mi je trebalo toliko vremena da sve sredim," rekao je Al-Naser.

Ovo postignuće osvetljava strast i posvećenost jednog gejmera koji je uspeo da pretvori svoju ljubav prema igrama u istorijski poduhvat.

(Telegraf.rs)

Video: Ed Širan i Kalum Skot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA