Potrošio 2,4 miliona na automobile, pa otpustio 220 radnika: Direktor poznatog gejming studija pod paljbom

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Otpuštanja će pogoditi sve nivoe kompanije, uključujući izvršne i seniorske pozicije, ali ne i Parsonsa

Bungie je nedavno objavio da će otpustiti 220 zaposlenih, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo među radnicima i javnošću. Ovaj potez dolazi kao odgovor na finansijske izazove sa kojima se kompanija suočava. Izvršni direktor, Pit Parsons, objasnio je da su otpuštanja neophodna zbog rastućih troškova razvoja i promena u industriji.

Ova vest dolazi kao još jedan talas masovnih otpuštanja u gejming industriji. Bungie, poznat po razvoju igre Destiny, najavio je da će otpustiti 17% svoje radne snage zbog "finansijskih izazova". Vest je naišla na oštre kritike, posebno nakon otkrića da je Parsons potrošio preko 2,4 miliona dolara na klasične automobile nakon što je kompaniju preuzela Sony.

Bungie je za otpuštanja okrivio "rastuće troškove razvoja i promene u industriji, kao i nepovoljne ekonomske uslove". Kao deo Sony grupe, Bungie tvrdi da mora napraviti značajne promene u strukturi troškova i fokusirati se isključivo na razvoj igara Destiny i Marathon.

Otpuštanja će pogoditi sve nivoe kompanije, uključujući izvršne i seniorske pozicije, ali ne i Parsonsa. Da bi smanjio broj otpuštanja, Bungie će premestiti 155 zaposlenih u Sony Interactive Entertainment tokom narednih nekoliko kvartala. Pored toga, tim koji radi na novom projektu će biti izdvojen u novi studio unutar PlayStation Studios.

Zaposleni u Bungie-u su izrazili zabrinutost zbog gubitka nezavisnosti i dodatnih mera štednje. U decembru 2023. godine, zaposleni su izjavili da je atmosfera u kompaniji "pogubna za dušu" zbog stalnih strahova od novih otpuštanja. Mnogi su istakli da su im ranije obećavali sigurnost i vrednost, ali da su ta obećanja sada prekršena.

Ova najnovija otpuštanja izazvala su brojne negativne reakcije na društvenim mrežama. Mnogi trenutni i bivši zaposleni izrazili su svoje nezadovoljstvo i pozvali Parsonsa da podnese ostavku. Ovi pozivi su se pojačali kada je Parsons svoj nalog na društvenoj mreži X postavio na privatni, ali je ubrzo shvatio da to pogoršava situaciju i ponovo ga otvorio za javnost.

Otkriće Parsonsove potrošnje na luksuzne automobile dodatno je pogoršalo situaciju, izazivajući još veće nezadovoljstvo među zaposlenima. Mnogi su se zapitali kako je moguće da kompanija koja se suočava sa finansijskim izazovima može da toleriše takvu ekstravaganciju.

(Telegraf.rs)

Video: Maja se družila sa fanovima u Budvi, a pred nastup je sačekalo iznenađenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA