Baldur’s Gate 3 je osvojio toliko nagrada, da je to uticalo na razvoj igre

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Iako bi moglo da zvuči nezahvalno, Baldur's Gate 3 je osvojio neverovatne 32 nagrade od svog lansiranja prošle godine

Igra Baldur's Gate 3 je postigla toliki uspeh da su brojne nagrade zapravo postale problem za tim koji radi na razvoju igre. Prošle godine, ova briljantna RPG igra osvojila je gotovo sve nagrade, što je, igrom slučaja, negativno uticalo na njen dalji razvoj.

Direktor igre i CEO Larian Studios-a, Sven Vinke, otkrio je za magazin Edge da je osvajanje tolikog broja nagrada predstavljalo "pravi problem" za razvojni tim. Studio je čak morao da šalje "rotirajuće timove" na različite ceremonije kako bi preuzimali nagrade, što je trošilo vreme i usporavalo rad na igri.

"To utiče na razvoj. Ima puno tih [dodela nagrada]", rekao je Vinke. "Ovo je bio pravi problem."

Iako bi moglo da zvuči nezahvalno, Baldur's Gate 3 je osvojio neverovatne 32 nagrade od svog lansiranja prošle godine, uključujući više nagrada za igru godine (GOTY), kao i priznanja na ceremonijama kao što su DICE Awards i BAFTA. Nije iznenađujuće za naslov koji se redovno bira kao jedna od najboljih igara svih vremena.

Vinke je naglasio da je zahvalan na uspehu igre. "Sjajno je što imamo trenutke za slavlje", rekao je, dodajući da Larian zaista ceni priznanja, ali slanje ključnih članova tima na toliko ceremonija može imati negativan efekat na dalji razvoj igre i emocionalno stanje tima.

Vinke je izjavio da bi bilo bolje kada bi svi mogli da se slože da se sve dodele nagrada održavaju u isto vreme, jer je trenutno razvučenost sezone nagrada iscrpljujuća. "Iznenađujuće je koliko to iscrpljuje dušu", rekao je.

Neprestani fokus na igru i neprekidne nagrade otežali su Larian-u da pronađu zatvaranje projekta. "Svi smo postali emotivniji jer ne možemo da dobijemo zatvaranje. A želite da imate zatvaranje na kraju projekta", dodao je Vinke.

U martu, Larian Studios je potvrdio da se povlače iz rada na Baldur's Gate 3 i univerzumu Dungeons and Dragons. Nakon prodaje više od 10 miliona kopija, Vinke je izjavio da studio nema interesa da nastavi s ovom sagom. Obožavaoci ne treba da očekuju bilo kakve DLC-ove, ekspanzije ili Baldur's Gate 4. Poslednje veliko ažuriranje je planirano za septembar 2024. godine, kada će Larian objaviti zvaničnu podršku za modove.

(Telegraf.rs)

Video: Zapalio se auto u pokretu, vozač hitno istrčao: Vatra na auto-putu kod Ljiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA